EĞİTİM NE ?

Derneğimizin merkez binasında her ay düzenlenecek olan pedagoji seminerlerinin ilki dün gerçekleşti. Sunumunu ünlü pedagog Nilüfer Kaya´nın yaptığı seminere katılım oldukça yoğundu.

          İlk olarak ele alınan konu EĞİTİM NE? Oldu. Hayatımızda ki en büyük soru ve sorun haline gelen eğitim konusunda Syn: Nilüfer Kaya Bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yolunda kasıtlı olarak istenilen yönde değişim meydana getirme sürecidir. Diyen Nilüfer Hanım sözlerine şöyle devam etti. Sahabenin kaygısı çok şey bilmek değildi bildiği ile amel etmekti bugün ise tam tersi çok şey biliyor bilgiye kolay ulaşıyor fakat maalesef yaşamıyoruz.

        Nilüfer Hanım eğitimcinin özellikleri hakkında, eğitimci bir hurmaya baktığında binlerce hurma ağacı gören kişidir, çünkü eğitimci tohum misali toprakta yok olmayı göze alarak binlerce meyve veren ağaç gibidir, dedi.

 Öğretim ve Eğitim

         Eğitim ve eğitimciyi anlamak için öğretim ve eğitim arasında ki farkı bilmek gerektiğini dile getiren Nilüfer Hanım katılımcılarla grup çalışmasına başladı. İnsanı tanımak ve eğitimi daha etkili hale getire bilmek için çocuk, ergen ve yetişkin grupları oluşturdu.

      Son olarak eğitimcide istenilen ve istenilmeyen özellikler üzerinde durdu.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !