"Gençlerin Kimlik Oluşumu" Semineri

Bugün İzmit Uluslararası Gençlik Merkezi'nde saat 13:00 da Uzman Psikolog Esan Gül 'ün katilimiyla "Gençlerin Kimlik Oluşumu" adli semineri gerçekleşti .

Bugün İzmit Uluslararası Gençlik Merkezi'nde saat 13:00 da Uzman Psikolog Esan Gül 'ün katilimiyla "Gençlerin Kimlik Oluşumu" adli semineri gerçekleşti . psikolog esan Gül beyefendi Konuşmasında şunlara değindi;

 
Kimlik ile ilgili tanımlamalarımız ilk olarak neyse bizim kimlik önceliğimizi oluşturur.Örneğin kimsin sorusuna cevabımız cinsiyetimiz,mesleğimiz,ırkımız vb neyse o bizim kimlikte öncelediğimizdir. Kimlik oluşumu 13 - 17 yaş döneminde gelişir.
 
1. olarak fizyolojik gelisimi 2. duygusal kimlik olusumu 3. davranislarla ilgili kimlik olusumu 4.zihinsel kimlik olusumu 5.din gelisimi . Var oluşsal olarak ben kimim sorusuna cevap arar.
Bu dönemi geçirirken önemli 4 unsur oldugunu vurguladı. 1. Kendimizle ilgili algımız 2. Sen ben ilişkisi 3.Tabiat ile ilişkimiz 4. Ben hayatımı hangi değerler üzerine kuruyorum bu sorular sorulduğunda sağlıklı bireyler sağlıklı toplumlar oluşacaktır diyerek konuşmasına son verdi.
Program sonunda kendisine yöneltilen soruları cevapladı.İstifadesi bol program Esan beyin kitaplarını imzalamasıyla son buldu..
 
 
 
 
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !