' Kur-an Perspektifinde Ailenin Sorumlulukları.''Semineri

' Kur-an Perspektifinde Ailenin Sorumlulukları.''Semineri

Zamanın Zeynebi Derneğin'de bu ayki seminer konuğu Prof.Dr. Mustafa Ağırman'dı.


 
Dernek binamızda yaptığımız seminerde son zamanların en kangrenleşmiş sorunu olan
'' Kur-an Perspektifinde Ailenin Sorumlulukları.'' konusunu ele alan Mustafa Ağırman sunumuna başlamadan önce Kur'an'ı Kerim okundu.Ve konuşmacı Ağırman hakkında genel bir bilgi verildi.
Kur'an ve aile konulu konuşmasına ''Bizi cennete götürecek İslam anlayışının kişilere göre inşaa edilemeyeceğini'' belirterek başlayan Prof.Dr. Ağırman konuyu Kur'an 'ı Kerimin büyük çoğunluğunu Peygamberler tarihinin oluşturduğunu ve en çok da Hz. Musa (a.s) ile Hz. İbrahim'in hayatlarından bahsedildiğini ifade etti. Bu İki peygamberin de Rabb' lik taslayan Nemrut ve Firavun' un karşısına çıktıklarına vurgu yaptı.
Daha sonra Hz. İbrahim 'in Nemrut' a karşı duruşundan ve akabindeki hicretinden bahsetti. Eşi Hz. Sare annemizle dayandığı zorlukları ve Hz. Hacer'in zemzem arayışını anlatarak biz hanımlara örnekliklerini anlattı.
Yeni nesle Sareler, Hacerler, Meryemler yetiştirmemizin önemini vurgulayarak günümüzde örtülü tesettürsüzlüğün ve annelik makamının tehlikede olduğundan üzüntü duyarak bahsetti.
Şeytanın oturduğu yerin sirat-ı müstakım olduğunu belirterek bizleri şeytana karşı uyardı. Bizlere seherlerde Kur'an dersi yapmamızı ve hayatus-Sahabe kitabının başucu kitabımız olması konusunda ricacı oldu.
Dünyadaki cennetimizin evimiz olduğuna dikkat çekerek babaların 3 yer de olabileceğini anlatarak konuşmasına
1 evi , cennet hurisi olarak görmesi gereken eşinin ve en önemli armağanın bulunduğu evi
2. Geçimini temin etmek için işi
3. Allah için çalışacağı uğraşacağı yerler
Ve asla;
4. Bir yerin olmaması gerektiğini, olursa orasının cehennem olacağını belirterek konuşmasına son veren Prof.Dr. Ağırman'a Derneğimiz adına dernek başkanımız Sabiha Ateş Alpat teşekkür plaketini taktim etti.  

 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !