"Mahremiyet ve iffet" konulu seminer

"Mahremiyet ve iffet" konulu seminer

Bugün hocamız Sabiha Ates Alpat ın dernek binamizda gençlere yönelik "Mahremiyet ve iffet" konulu semineri yapıldı.

Hocamız seminere iffetin tanımı ile giriş yaptı.

Allah'ın vermiş olduğu duyguları, Allah'ın istediği şekilde kullanma haline iffet denir diyen hocamız iffet konusunda Rabbimiz bize kitabında bildirdiği Hz. Meryem'in örnekliğinden,bozuk bir toplumda yaşamanın insanın iffetine zarar veremeyeceğinden ve anne- baba eksikliğinin kişinin iffetini muhafaza etme hususunda engel teşkil etmediğinden bahsetti.

Iffetin dışa yansımasının haya duygusu olduğunu bu duygunun kaybedilmesinin de iffetsizliğe yol açacağını söyledi ve ekledi: Hayanın kaybedilmesi insanlığın kaybedilmesi demektir. Mahremiyetin de iffet ile bağlantılı olduğunu söyleyen hocamız; mahremiyet, kişinin kendisine has olması gereken durumların başkalarına açılmamasıdır dedi.

Mümin kimsenin de bu mahremiyet ölçülerini yalnızca Allah'ın kitabından Kur'an-ı Kerim' den alması gerektiğini belirtti. Bu mümin kimsenin farkıdır.Mümin tercihini tevhidden yana yapmış, iman etmiş kimsedir. Öyleyse iman nedir? Allah hangi imanı kabul eder? imanı bozan durumlar nelerdir? iman nasıl kazanılır? Nasıl elden gider? imana zulüm bulaştırmanın adı nedir? Sorularıyla genç hanımları düşünmeye sevk etti.

Ardından konuşmasına Rasulullah'ın (sav) haya imandandır hadisi şerifini örnek vererek devam etti. Iffet bedense haya onu koruyan zırhtır diyen hocamız insan önce Allah'a karşı olan hayasını kaybetmemelidir. Onu kaybeden iffeti kaybeder dedi.

Değerli hocamız günümüz iffetsizliğinde büyüklerin sorumluluk bilincinden yoksun olmasının yanı sıra gençlerin kimlik karmaşası ve bunun doğurduğu sonuçların da etkili olduğunu belirtti. Hocamız kalan son dakikalarda genç hanımlara söz verdi ve sorularını cevaplandırarak semineri tamamladı.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !