"Mirzabeyoğlu Yargısız İnfaz Ediliyor"

"Mirzabeyoğlu Yargısız İnfaz Ediliyor"

Avukat Abdullah Özbek, hakkında yeniden yargılama kararı verilerek tutuksuz yargılanması için tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu´nun tekrardan infazının devam ettirilmesini hakkında: "Yargısız infaz yapıldığını ve infazın devam ettirilmesinin siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Salih Mirzabeyoğlu hakkında açılan dava dosyalarında yer alan diğer sanıklardan bazılarının avukatlığını yapan Av. Abdullah Özbek, Salih Mirzabeyoğlu’nun iki ayrı davadan yargılandığını belirterek şöyle konuştu: “ Ana dava dediğimiz ilk davadan yasa dışı suç örgütü kurmak ve yönetmekten dolayı ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezası almıştır. 1999 yılından geçtiğimiz Temmuz ayının 22’sine kadar ki süreçte ceza evinde kalması bu davadan dolayıdır. Sonradan ortaya çıkan delillerden dolayı avukatlar yeniden yargılanması için mahkemeye başvuruda bulundular. Bu süreçte, o dönem davaya bakan hâkim Metin Çetinbaş’ının, ‘Ben hata yapmış olabilirim’ ve avukat Doğan Yıldırım’ın, ‘28 Şubat’ta hâkimlere brifing verildi, bu brifinglere katılanlardan biride hâkim Metin Çetinbaş’tır’. Şeklinde beyanları basına yansıdı.

Bu gelişmelerden sonra Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu kuruldu ve detaylı araştırmalar yapıldı. İncelemeler sonucu o dönemde hâkimlerin baskı altında kararlar verdiği tespit edildi. Sonasın da Okan İşgör denen 28 Şubat’ta JİTEM’e çalışan bir eleman,’ Aslında ben o dönem Metris Ceza Evi’nde İBDA-C sanığı olarak oraya atıldım. Oysa ben haberalma elemanıydım. Görevim yasa dışı bir örgütün varlığını ortaya çıkarabilmek ve orda onları galeyana getirip ceza evi yönetimine karşı ayaklandırarak askeri bir müdahaleye zemin hazırlamaktı. Hatta planlarım arsında Salih Mirzabeyoğlu’na suikast girişimi de vardı.

Bunları yapmam için imkânlar sağlandı. Ama içerdeki baskılardan dolayı başaramadım. Mirzabeyoğlunun hiçbir örgütle alakası yok, kendi halinde eserler veren bir fikir adamıdır’  beyanlarından dolayı yeniden yargılanma talep edildi. Mahkemede bu delillerden hareketle dosyayı yeniden değerlendirmeye alma kararı verdi. Bu inceleme sürecinde bu adamın beraat etme ihtimali var bundan dolayı da daha fazla mağdur olmaması için mahkeme infazı durdurarak yeniden yargılanma bitesiye kadar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı” ifadelerini kullandı.

 

“İNFAZIN DEVAN ETTİRİLMESİ SİYASİ BİR KARARDIR”

İdeal bir hukuk devleti olmadığımızı belirten Özbek: “İktidarın 10 yıldır Salih Mirzabeyoğlu başta olmak üzere 28 Şubat mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışma içerisinde olduklarını biliyoruz. Özellikle son birkaç yıldır medyanın baskılarıyla da bu çalışmalar artmıştı. Fakat çalışmalara rağmen genel düzenlemeler ile bir çözüm bulunamadı. Bundan dolayı yeniden yargılama müessesesi işletilerek bir çözüm bulundu. Devlet içinde ki klikler ben senin 10 yılda uğraşarak çıkarttığın insanı bir mahkeme kararı ile geri tıkarım demek istiyor. Özellikle Yakın zamanda gerçekleşecek HSYK seçimleri için devlet içerisinde ki kliklerin bir takım planlı hamleleri olduğunu düşünüyorum. Salih Mirzabeyoğlu 28 Şubat’ın baş hedeflerinde biridir. Bugün onun ortaya koyduğu fikirlerin devlet anlayışına sirayet ettiklerini görebiliyoruz. Mirzabeyoğlu’nun yargısız infazla tekrar ceza evine gönderilmesi bu sirayetin önüne geçebilmek için yapılan bir hamledir. ” dedi

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !