"OLMASAYDIDA OLURDUK" 10 KASIM DAYATMASINA HAYIR

"OLMASAYDIDA OLURDUK" 10 KASIM DAYATMASINA HAYIR

Kocaeli İnanç özgürlüğü platformunun 448.hafta basın açıklamasının konusu, 10 kasımda Sancaktar Dergisi tarafından Akit gazetesine verile "olmasaydı da olurduk 1881-1938" yazılı ilana gelen tepkiler, tehditler ve hukuki işlemlerle ilgiliydi. Basın açıklamasını İnsan hakları savunucuları Derneği genel başkanı Ali Akbaş yaptı. Ali Akbaş, "aynı suçu bende işliyorum, olmasaydı da olurduk" diyorum, bizim hakkımızda da suç duyursun da bulunmaya davet ediyorum" dedi. Açıklama sırasında Akit ve Sancaktar, yanınızdayız, , olmasaydı da olurduk 1881-1938" yazan pankartlar taşındı

.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:
KOCAELİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PALTFORMU 9.YIL, 448.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI
İZMİT ÖZGÜRLÜK MEYDANI / HİCRİ 12 MUHARREM 1435 15 KASIM CUMA 2013
Değerli halkımız ve basın mensupları, müslüman halka adeta her yıl dayatılan bie 10 Kasımı daha geride bırakmış bulunuyoruz. 10 Kasımlar normal bir anmadan çıkmış, adeta müslüman halka putperest bir dayatmaya dönüşmüştür. İsteyen istediğini anar, istediğne tapar, sonuçlarına katlanacak olduktan sonra bu  kimseyi ilgilendirmez. Fakat törenlerle, bir takım medyada yapılan yayınlarla, gazetelere verilen ilanlarla "bu ülkede yaşayan herkes illa bizim taptığımıza tapacak" şeklinde putperest bir mahalle baskısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Biz müslümanların örtfünde heykelelr önünde yapılan, resimleri kutsayrak putlaştıran bir anma anlayışı yoktur. Anma adı altında bu putperestliğin dayatılmasını, inançalarımzıa ter olduğundan bir müslüman olarak ret ediyoruz.

Bu baskılara bir reddiye mahiyetinde,  ulusal basın gazetelerinden insani ve islami çizgiye sahip müslümanların yüzakı ve sesi olan akit gazetesinde, sancaktar dergisi tarafından verilen, "olmasydıda olurduk" ilanı biz müslümanları ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu ülkede her kesimin eşcinselin, faşistin, kominstin özgürce düşünecelerini ifade hakkı olacakta müslümanın olmayacak mı?. Fani bir insana "o olmasaydı" şeklinde yaklaşımla, kaderimize yön verdiği iddasında bulunmak, biz müslümanların inancına göre şirk ve küfürdür. Bunu müslümanlara kimsenin dayatma hakkı yoktur. Buna  dolayıdır ki, verilen ilanın arkasında olduğumuzu ve desteklediğimizi bütün islam karşıtlarına şiddetle haykırmaktayız.Kendilerine kemalist diyen islam karşıtları, tam tersi bir ilan verdiklerinde hiçbir şey olmamakta, fakat müslümanlar kendi görüşlerini yansıtan  bir ilan verdiklerinde ise kemalist kesim tarafından lince tabi tutulmaktadırlar.

Kendilerinin her daim demokrat olduğunu söyleyen sahtekârlar, verilen bir ilana dahi tahammülsüzlük göstererek, akit gazetesini ve sancaktar dergisini hedef göstererek, müslümanlara ve islami basına düşmanlıklarını bir kere daha göstermişlerdir, buradan bu islam karşıtlarına sesleniyorum, bugüne kadar sizin yaptığınız her türlü zulme, zalimliğe, ses çıkarmamış olan bu garip halkın, artık sesini yükselten, taleplerini dile getiren kurumları ve basını vardır. Eskiden olduğu gibi, bu topraklarda istediğiniz gibi at oynatamayacaksınız, karşınızda susmayan hakkı haykıran yiğitler daima bulunacaktır.

Tağut’ i kemalist anlayışın kandırılmış taraftarları, artık kendinize gelin ve şunu sakın unutmayın, devriniz bitti. Bütün âlemi yoktan var eden Rabbimiz bir süreliğine ipinizi gevşetti diye, müslümanların vatanında istediğiniz gibi hareket edebileceğinizimi zannettiniz?.  Bu ülkenin asıl gerçek sahipleri müslümanlardır. Adam gibi oturun oturduğunuz yerde, yoksa bu tür ilanlarla ve çok daha fazla basın açıklamasıyla karşılaşmak zorunda kalacaksınız.

Akit gazetesini ve sancaktar dergisini arayıp tehditler savuran, öldürmekle tehdit eden zalimlere buradan sesleniyoruz, sizler fikir ve kalemle başa çıkamadığınız zaman sizin gibi düşünmeyen insanları ortadan kaldırmakla başarı kazanacağınızı mı zannediyorsunuz?. Bunu cumhuriyetin kuruluş aşamasında çok denediniz, binlerce müslümanı katlettiniz, hamile kadınları dahi öldürdünüz, kadın, erkek, yaşlı, genç demeden zalimce hunharca müslümanları soykırıma tabi tuttunuz. şapka giymedi diye insnaların yaşam biçimine müdahale edip, gemilerle şehirler bombaladınız. Bugün gelinen nokta ortadadır, müslümanları yok edemediniz, tam tersi kendiniz yok olmak üzeresiniz.

Sancaktar dergisine ilanı verdiği için, akit gazetesine ilanı yayınladığı için müslümanlar adına teşekkür ediyoruz. Bir dava ancak, cesaretli dava adamlarının mücadelesiyle kazanılır. Buradan yatan ve mücadele etmeyen oturmakla dava adamı olunmayacağını keyif ehli müslümanlara ayrıca haykırmak istiyoruz. Çıkın sahaya nerelerdesiniz ey müslümanlar, zalimler kardeşlerinizi tehdit ediyorlar, sizler oturan boğalar misali yerinizden kalkamıyorsunuz. Ne oldu sizlere afyonlanmış gibi hareket ediyorsunuz. Şanı yüce olan ALLAH bu oturmanızın hesabını sizlerden sormayacakmı zannediyorsunuz.

Duyduk’ ki verilen ilan için suç duyurusunda bulunulmuş. İnsan Hakları Savunucuları Derneği olarak kardeşlerimizin dediklerinin aynısını diyoruz. "olmasydıda olurduk". Suç duyurusu bulunan zalimlere sesleniyorum, benim hakkımda’da suç duyurusunda bulunsunlar, hatta bir adım ileriye gidiyorum ve diyorum’ ki verilen ilan kan damlayan kırmızıdan olmalıydı’ ki gerçekleri tüm açıklığı ile yansıtsın. Basın açıkalamsına katıldığınız için teşkkür ediyoruz.

BİR ELİME GÜNEŞİ BİR ELİME AY’I VERSENİZ VALLAHİ BU DAVADAN ASLA DÖNMEYECEĞİZ YA BU DAVAYI ZİRVEYE TAŞIRIZ YADA BU MÜBAREK İSLAM DAVASI UĞRUNA ŞEHİD OLUR HAKKIN HUZURUNA KANLI GÖMLEĞİMİZLE ÇIKARIZ.
İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI DERNEĞİ GENEL BAŞKANI

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !