Abdulkadir Molla İdam Ediliyor

Abdulkadir Molla İdam Ediliyor

Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Abdulkadir Molla´nın her an idam edilebileceği belirtildi.

Bangladeş’te Cemaat-i İslami lideri Abdulkadir Molla’nın avukatının bildirdiğine göre, Molla’nın ailesinin cezaevi yetkilileri ile görüştüğü ve her an idam edilebileceği açıklandı.

Abdulkadir Molla’nın avukatı Tacul İslam AFP ajansına yaptığı açıklamada “Cezaevi yetkilileri Abdulkadir Molla’nın ailesini akşam Saat 20:00’de cezaevine Abdulkadir Molla ile görüşmeye çağırdı. Abdulkadir Molla bu gece idam edilebilir” dedi.

Bangladeş Adalet Bakan yardımcısı Quamrul Islam ise, Abdulkadir Molla’nın idam edilmesine karşı çıkan insan hakları örgütlerine ve uluslararası kuruluşlara tepki göstererek infazın kesinlikle gerçekleşeceğini söyledi.

“Hangi mantık idamı durdurabilir? Onlar Saddam Hüseyin’in idamını önlediler mi?” diye soran Adalet Bakan Yardımcısı, Abdulkadir Molla’nın 1971 Pakistan-Bangladeş savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediğini iddia etti.

Af talebini geri çevirmişti

İdam cezasına çarptırılan Cemaat-i islami Lideri Abdulkadir Molla’ya iki kez başvurularak Devlet başkanından af talebine bulunup bulunmayacağı sorulmuş, Abdulkadir Molla ise bu çağrıları karşılıksız bırakmıştı.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !