Adeviyye Katliamı Kocaeli'nde Protesto Edildi

Türkiye´nin çeşitli illerindeki İslami kesimleri ayağa kaldıran Adeviyye Meydanındaki katliam Kocaeli/İzmit´te de yankı buldu.

Türkiye’nin çeşitli illerindeki İslami kesimleri ayağa kaldıran Adeviyye Meydanındaki katliam Kocaeli/İzmit’te de yankı buldu. İzmit’te mukim yüzlerce Müslüman biraraya gelerek katliamı protesto ettiler.

Aralarında İHH, AKV, ZEYNEP-DER, ÖZGÜR-DER, GÖKKUŞAĞI, GENÇLİK-DER, EMİRDER gibi kuruluşların da yer aldığı İzmit’te faaliyet gösteren çeşitli İslami Kuruluşlar ve bazı STK’ların biraraya gelerek oluşturduğu Kocaeli Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu bugün Mısır’daki darbeyi ve Adeviyye Meydanında Müslümanlara karşı gerçekleştirilen katliamı protesto etti.

Fevziye Camiinde ikindi namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınarak başlayan eylem, buradan Yürüyüş Yolu’na geçilerek Sabri Yalım Parkı’na doğru yapılan coşkulu yürüyüşle devam etti. Gıyabi cenaze namazını kıldıran Mehmet Yıldırım Hocanın yaptırdığı duaya topluluk sık sık tekbir ve sloganlarla eşlik etti.

Platform adına Hanzele Yayla’nın yönettiği ve “Mısır’da Darbenin Karşısında, Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız!” yazılı bir pankartın açıldığı eylemde “Zorbalığa Hayır, Mursi’ye Evet!”, Hukuksuzluğa ve Laik Zorbalığa Karşı Diren Mursi, Diren Mısır!”, “İslam Düşmanı Darbecilere Karşı Bütün Ümmet Tek Yürek!” ve “Darbeciler Yenilecek, İslami Hareket Kazanacak!” yazılı dövizler taşıyan topluluk sık sık tekbir getirerek askeri cunta aleyhtarı ve İhvan yanlısı sloganlar attı.

Yoğun ilgi ve katılımın gözlendiği eylem, AKV (Araştırma ve Kültür Vakfı) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Işık’ın Platform adına basın açıklaması metnini okumasıyla sona erdi.

Konuyla ilgili eylem ve etkinliklerini sürdürmeyi planladıklarını bildiren Platform yetkilileri, bu çerçevede yarın Sabri Yalım Parkı’nda “Ümmet İftarı” adı altında bir iftarı tertiplediklerini kaydettiler. İzmit’in tüm duyarlı halkı yarın akşam yapılacak olan “Ümmet İftarı” organizasyonuna simit-hurma ve su ile katılım sağlamaya çağrıldı.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !