Aile İçi İletişim Semineri.

Zeynep-Der Karamürsel Şubesi Aile içi İletişim Semineri Düzenledi.

Karamürsel Ders grupları için düzenlenen seminere Zeynep- Der  Hanım eğitim grupları katıldıYazar Sabiha Ateş Alpat'ın sunumunu yaptığı seminer de şunlara değinildi;

Aİle Önemli bir kurum  sağlam olması toplumun sağlam olması anlamına gelir.

İslâm dininde  ailenin temeli için esaslar  bellidir. İslâm’da ailenin temeli yalnızca Allah’a kulluk esasına dayalıdır.Temelinde dört şey olmazsa olmazlardandır.

 

1). TEVHİD. O ailede yalnızca Hakim Allah'tır. Ve Allah'ın dediği olur.

 

"İyi bilin ki, yaratma ve yönlendirme O'nun tekelindedir. Alemlerin Rabbi olan Allah yücelerin yücesidir". (A'raf:54)
 

2). TESLİMİYET. O ailede her bir birey Allah'ın kendisinden istediği itaat ve teslimiyet konusunda,  titizlik göstermek durumundadırlar.

 

"Hayır, kim (güzel davranış ve) iyilikte bulunarak kendisini Allah'a teslim ederse, artık onun Rabbi Katında ecri vardır. Onlar için korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (Bakara Suresi, 112).

 

"Yoksa siz, Yakub'un ölüm anında, orada şahidler miydiniz? O, oğullarına: "Benden sonra kime ibadet edeceksiniz?" dediğinde, onlar: "Senin İlahına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın İlahı olan tek bir İlaha ibadet edeceğiz; bizler O'na teslim olduk" demişlerdi." (Bakara Suresi, 133)...

 

3). TAKVA. O ailede her bir birey, Allah'tan  gerektiği gibi korkmanın dünya ve ahiret için    kurtuluşun reçetesidir.

 

"Ey müminler, Allah'tan gerektiği gibi korkunuz ve mutlaka Müslüman olarak ölünüz."(Al-i İmran:102).

"Azık edinin, şüphesiz azığın en hayırlısı takvadır. Ey temiz akıl sahipleri, benden korkup-sakının.” (Bakara Suresi, 197)

 

4). TERBİYE. O aile de baba, ana  hayatın ilk muallimleri, kurdukları evde hayatın en önemli ilk okuludur. Erkeğin eksiklerinin kadınla, kadının eksiklerinin erkekle giderildiği, İslâm’ın en önemli kurumlarından biridir aile!. En  büyük okul ve bir ocaktır aile!.

"Ey iman edenler! Kendinizi ve ailelerinizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. Onun başında gayet haşin, sert; Allah'ın kendilerine emrettiğine karşı gelmeyen ve kendilerine emredileni yapan melekler vardır."(Tahrim:6)..

Ayrıca Güven duygusu,değer duygusu,saygının beslediği sevgi  ,sorumluluk duygusu   hakim olamlıdır aile bireylerine...

 

Seminer sornunda Sabiha Ateş Alpat  kitaplarını imzaladı. İstifadeli geçen seminerde emeği geçen ve katılım gösteren herkese ekibmiz adına teşekkür ediyoruz...

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !