Alman mücahid eski rapçi Deso Dogg yaşıyor

Alman mücahid eski rapçi Deso Dogg yaşıyor

Geçtiğimiz günlerde Suriye'de şehit olduğunu duyurduğumuz Deso Dogg'un şehit olduğu haberi asılsız çıkt

Küre Medya / Haber Merkezi 
Dünya onu Alman'yada ünlü rap sanatçısı Deso Dogg olarak tanıyordu. Ani bir kararla Müslümanlığı seçen ve adını Ebu Talha el Almani olarak değiştiren Deso Dogg 2010 yılından sonra tamamı ile müzik piyasasından çekildiğini dile getirmişti.

Ebu Talha el Almani adını alan Deso Dogg daha sonra Almanya'da bir çok toplantı ve seminer düzenleyerek İslamı yaymaya başladı.

2011 yılında Almanya'nın Rheinland-Pfalz Eyaletinde düzenlenen bir seminerde Berlin'li Müslüman rapçi Deso Dogg'un cihad ve şehadet çağrısı karşısında seminerde bulunan yaklaşık 50 kişinin 'Allah u Ekber' diyerek tezahurat göstermesi Eyalet İçişleri Bakanlığını alarma geçirmişti.

Daha sonra Esed rejimine karşı savaşmak için farklı yollar üzerinden Suriye'ye geçen Ebu Talha el Almani, binlerce yabancı savaşçı gibi oda kendi vatandaşı olan ülkesini tedirgin etmeye başladı.

Bir çok ülke, kendi vatandaşlarının her türlü baskıya rağmen Suriye'ye gidişinde önünü alamasada farklı yollara başvurarak sindirmeye çalışmaktadır. Ebu Talha el Almani hakkında son zamanlarda çıkan bir haberde Türkiye'de canlı bomba saldırısı düzenleyeceği ifadeleri kullanılmış bu asılsız haberler karsşısında Ebu Talha el Almani bir açıklama videosu yayınlarak bu iddiayı yalanlamıştı.

Geçen aylarda Esed rejim güçlerine karşı direnişçiler safında savaşan Ebu Talha el Almaninin evi bir hava saldırısı sonucu bombalanmış evin içinde bulunan Ebu Talha el Almani ve bir çok kişinin yaralandığı söylenilmişti. Saldırı sonrasında Ensar evi diye adlandırılan evde bulunan birkaç çocuğunda hayatını kaybedildiği kaydedilmişti.Ebu Talha el Almani kısa bir tedavi ardından yeniden cephede rejime karşı çatışmaya devam etmişti.

2 gün önce çıkan bir habere göre Ebu Talha el Almani'nin Suriye'de şehid olduğu iddia edilmişti.

Şehadet haberi asılsız

Deso Dogg'a (Ebu Talha el Almani) yakın olan bir sitenin Almanca yayınladığı resim ve notta şu ifadeler yer alıyor.

"Kardeşiniz Ebu Talha el Almani'den selamlar. Ben gayet iyiyim ve dualarınızı üzerimden eksik etmeyiniz."

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !