Alpat: 'Bugün Gençlerin en çok ihtiyaç duyduğu şey iffettir'

Alpat: 'Bugün Gençlerin en çok ihtiyaç duyduğu şey iffettir'

Mardin´in Kızıltepe ilçesi Eğitim Bir-Sen Temsilciliğinin düzenlediği `Eğitimde Mus´ab Bin Umeyr modeli´ konferansına davetli olarak katılan Araştırmacı Yazar Sabiha Ateş Alpat, ilçedeki İHL´leri ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Eğitim Bir-Sen Temsilciliğinin düzenleyeceği ‘Eğitimde Mus’ab Bin  Umeyr modeli’ konferansına konuşmacı olarak davet davet edilen   Zeynep Der Başkanı ve Araştırmacı Yazar Sabiha Ateş Alpat, ilçede bulunan Furkan Doğan Anadolu kız İmam Hatip Lisesi, Akif İnan kız İmam Hatip Lisesi ile Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Alpat ziyaretleri sırasında İHL öğrencileriyle, İslamî gençlik, kimlik bilinci, kulluk anlayışı ve özellikle de iffete yönelik sohbetler yaptı.

Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine yaptığı  ziyaretlerle ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Araştırmacı Yazar Sabiha Ateş Alpat,   şehit Furkan Doğan’ın isminin verildiği okulda bulunmasının kendisini duygulandırdığını söyledi.

Şehit Furkan Doğan ile şehit Yasin Börü’nün kaderinin birleştiği noktanın, ikisinin de mazlum ve mağdurlara yardımda bulunmak için Allah adına yola çıkmaları ve birinin dış güçler, diğeri ise iç güçler tarafından şehit edilmesi olduğunu söyledi.

Gençliğin en çok ihtiyaç duyduğu konuların İslam’da gençlik, kimlik bilinci, kulluk anlayışı ve iffete yönelik sohbetler  olduğuna dikkat çeken  Alpat, “Bugün Mardin Kızıltepe İmam Hatip Lisemizden Nihat Hoca’mızın daveti üzerine buraya geldik. Bugün Anadolu İmam Hatip Liselerini dolaştık. Gençlerimizle hasbi hal ettik. Verimli geçtiğini ümit ediyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Onun için onlara çok şey borçluyuz. Böyle nimeti ve fırsatı bize verdiği için Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. Maşallah her bir öğrencimizin sohbeti  ilgiyle dinlediğini düşünüyorum. İnşallah istifade etmişlerdir. Onların dinlemelerine bizler laik olmuşuzdur inşallah. Katılım gayet güzeldi. Dinleme oranını da tebrik edecek kadar güzeldi. Yaptığımız sohbetlerin ana teması, genelde İslam’da gençliğe, kimlik bilincine, kulluk anlayışına ve özelliklede iffete yönelik konuşmalarımız oldu. Şu anda gençliğin en çok ihtiyaç duyduğu noktaların bunlar olduğunu düşündüğümüz için tercih ettiğimiz konular bunlar oldu.” diye konuştu.

Şehit Furkan ile şehit Yasin’in kaderinin mazlumlara ve mağdurlara yardım etmek için Allah adına yola çıkmaları  noktasında birleştiğine vurgu yapan Alpat,

“Öncelikle çağımızda Mus’abların olması bir noktadan bizleri sevindiriyor. Ama işin açıkçası Furkan Doğan ismini görünce çok duygulandım. Allah onların şehadetlerini kabul etsin. Şehit Furkan ile şehit Yasin’in kaderi şöyle birleşiyor. İkisi de mazlumlara ve mağdurlara yardım etmek için Allah adına yola çıkmışlardı. Biri dıştaki İsrail’in zulmüne maruz kaldı. Diğeri ise içtekilerin zulmüne maruz kaldı. Allahtan her ikisine de cennetinin en güzel yerinde ağırlanmasını diliyorum. İşin açıkçası böyle bir gencin isminin verildiği bir okulda bulunmak beni duygulandırdı.” dedi.

Ziyareti  sırasında büyük teveccüh gören  Alpat’a,   öğrencilerin kitaplarını imzalatmak için sıraya girdiği görüldü.  Alpat, kitaplarını imzalamasının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilerek okuldan ayrıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !