Biltaci ile Hicazi'ye 20'şer yıl hapis cezası

Biltaci ile Hicazi'ye 20'şer yıl hapis cezası

Mısır'da Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Biltaci ile Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Hicazi, 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mısır'da Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Safvet Hicazi, 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Kahire Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada, Biltaci ile Hicazi'nin, Ağustos 2013'te Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda düzenlenen gösteriler sırasında 2 polise işkence yaptıkları gerekçesiyle 20'şer yıl hapsine hükmedildi.
Mahkeme ayrıca Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki Sahra Hastanesi'nde görevli Muhammed Mahmud Zanati ve Abdulazim İbrahim isimli 2 doktoru da aynı davada 15'er yıl hapse mahkum etti.
 
AA muhabirine konuşan sanık avukatı Muhammed ed-Demati, "Bu dava tamamen siyasi. Kanunla, hukukla bir ilgisi yok" dedi.
 
Karar duruşmasına sanıkların getirilmediğini vurgulayan Demati, "sadece bu durumun dahi kararın temyize götürülme nedeni olabileceğini" söyledi.
 
Savcılık, aralarında HAP Genel Sekreteri Biltaci'nin de bulunduğu 4 sanığı "2 polisi kaçırarak darbe karşıtlarının gösteri yaptığı Rabiatul Adeviye Meydanı'nda zorla alıkoymak ve işkence yapmak" ile suçlamıştı.

Kaynak : AA

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !