Bir Tevhid Eylemi Namaz

Bir Tevhid Eylemi Namaz

Zeynepder Medya İletişim Komisyonu'nu olarak her ay yapmış olduğumuz Aylık Tema projesinde bu ayki tema konusu: Bir Tevhid Eylemi Namaz

Acaba biz müslümanlar kıldığımız namazlardan ne ölçüde haberdarız? 
Niçin namaz kıldığımızın, namazda neler söylediğimizin, Allah’a hangi konularda söz verdiğimizin ve namaz esnasında yaptığımız bedensel hareketlerin ne manaya geldiğinin farkında ve şuurunda mıyız?
Namaz kılan bir mü’min, bir bakıma günde beş kez muharebe meydanına çıkmakta ve ”Allah’u ekber” sloganını dilinden düşürmeyerek nefsiyle ve Şeytan’la kıyasıya savaşmaktadır. Zaten; ilahlaştırılmaya meyal olan nefisleri ayaklar altına almadan, putlaştırılan dünyaya ve onun nimetlerine karşı ahireti tercih etmeden, şeytana ve onun askerlerine kin duymadan, Allah’ın dışında ilahlık ve rablık iddia eden bütün otoriteleri reddetmeden kılınan namaz beyhudedir. ”Yalnızca Allah’a ibadet edeceğine ve yalnızca O’ndan yardım dileyeceğine” dair söz verdiği halde; sahte ilahlara kullukta bulunmaya, onlara alkış tutmaya devam eden, Allah’ın dışındaki fani varlıklardan medet bekleyen kimse, havanda su dövüyor demektir.
Görsellerdeki metinler Abdullah Yıldız ' ın namaz kitabından alıntıdır.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !