Birinci Kitap Tahlili Yapıldı

Birinci Kitap Tahlili Yapıldı

"Efendimiz'i (s.a.v) neden sevmeliyiz?""sorusunun cevabı kitabın çerçevesinde değerlendirilip, imanın bir gerekliliği olduğu vurgulandı.

Bu ayki kitap tahlili günümüzde, Muhammed Emin Yıldırım’ın “Peygamber Efendimiz’i (s.a.v) Sahabe gibi sevmek” adlı kitabı tahlil edildi. Peygamber efendimiz’in (s.a.v) 63 yıllık bereketli hayatına ahlak nazarıyla baksak hepsinde hayatımıza alacağımız mesajlar olduğu ön plana çıktı. Mesela sevgi ahlakı, saygı ahlakı, ticaret ahlakı, davet ve tebliğ ahlakı, kardeşlik ahlakı…

Daha sonra "Efendimiz'i (s.a.v) neden sevmeliyiz?" sorusunun cevabı kitabın çerçevesinde değerlendirilip, imanın bir gerekliliği olduğu vurgulandı. Kitabın diğer başlığı olan "Nasıl sevmeliyiz?” bölümünde ise kalpteki sevginin ispatı olarak şekillenen görüşler ön plana çıktı. En son bölümde Sahabenin Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) sevgisi ve O’nun sahabesine olan sevgisine değinildi. Peki, ne anlama geliyormuş, Sahabenin dünyasında sevgi?

Onların dünyasında;

Sevgi, özlemektir. Sevgi, beklemektir. Sevgi, vermektir. Sevgi, sahip çıkmaktır. Sevgi, göze almaktır. Sevgi, kurtulmaktır. Sevgi, kurtarmaktır. Sevgi, feda etmektir. Sevgi, feda olmaktır. Sevgi, vazgeçmemektir. Sevgi, vefalı olmaktır. Sevgi, istikamet üzere kalmaktır. Sevgi, sevdiğinin uğrunda ölmektir.

SEVGİ, SEVDİĞİNİ SEVDİĞİNE İSPATTIR. 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !