Bu Ayki Temamız, İstaize

Bu Ayki Temamız, İstaize

Bu ayki temamız " İSTİAZE "istifade edebilmemiz duasıyla...(amin)

"Öyleyse Kur'an okuduğun zaman, kovulmuş şeytandan Allah'a sığın. Gerçekte şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı gücü yoktur. Onun zorlayıcı-gücü ancak onu veli edinenlerle, onunla O'na (Allah'a) ortak koşanlar üzerindedir." (Nahl, 16/98-100)
"Eûzü billahi mineş-şeytânirracîm/Taşlanmış şeytanlardan Allah'a sığınıyorum." cümlesi (istiâze), eğer sadece dilde değil gönüllerde de yer bulur, salih amellerimizin itici gücü olursa hiç kuşkusuz etrafımızdaki tüm şer güçlere karşı bir güvenlik kuşağı oluşturacaktır. 
Yukarıdaki ayetin açık beyanlarına göre Kur'an okumak istediğimiz zaman, istiâze yapmak farzdır. Çünkü Kur'an okumak, biz mü'minler için dünyevi nüfuz, toplumsal itibar, zenginlik, şöhret gibi azdıran şeytani amellerden Allah'ın dinine hicret etmektir. İşte istiâze ve besmele de bu hicretin anahtarı, tekâmül yolculuğunun ilk aracıdır. 
Bütün insan ve cin şeytanlarından, görünen görünmeyen bütün şer güçlerden iman ve hidayetimizi korumak üzere Allah'a sığınmaktır istiâze/eûzü besmele. (Haksöz Haber alıntı)
Bu ayki temamız ‘’İSTİAZE’’ istifade edebilmemiz duasıyla… Tema Ramazan Kayan Hoca efendinin kitabından yararlanarak hazırlanmıştır. Sosyal Medya hesaplarımızdan sırasıyla gün  aşırı olarak yayımlanacaktır. 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !