Cuma namazı sonrası Mısır'a destek

Cuma namazı sonrası Mısır'a destek

Türkiye'nin birçok şehrinde Cuma Namazı sonrası sokağa dökülen binlerce kişi Mısır'daki askeri darbeyi protesto etti.

Küre Medya / Haber Merkezi 
İstanbul'da Fatih Camii'nde cuma namazı sonrası binlerce kişi darbeyi protesto edip Mursi'ye destek verdi.

Ankara'da çeşitli STK'ların oluşturduğu "Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu" Mısır Büyükelçiliği önünde darbeyi protesto etti.

Yürüyüş sırasında çeşitli pankartlar açan gruptakiler "Yaşasın Mısır direnişimiz" sloganları attı. Platform üyeleri, yürüyüşleri sırasında tekbir de getirdi.

İzmir'de, Cuma namazının ardından Konak Meydanı'nda toplanan grup, tekbir getirip, "Zalimler için yaşasın cehennem", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Denizli, Bartın, Diyarbakır ve Bingöl, Afyonkarahisar, Sivas, Malatya, Erzurum ve Elazığ'da, Şanlıurfa, Ağrı, Adıyaman ve Kahramanmaraş, Sakarya, Bursa, Mersin, Konya, Trabzon, Nevşehir, Eskişehir, Muş, Van, Kayseri, Tokat, Kırşehir, Malatya, Yalova, Adana ve daha bir çok ilde halk cuma namazının ardından toplanarak Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti.

MISIR'DA OLAYLA DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimine askeri darbe ile son verilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Mısır'da Mursi'ye destek verenler Mursi'nin tutulduğu binaya yürüyor.

Mursi'nin memleketi olan Zagazig'de Mursi'yi desteklemek için çıkan protesto gösterilerinde onlarca kişi yaralandı. Mursi'nin darbe ile Cumhurbaşkanlığı'ndan alınmasını kınadıklarını ifade eden Müslüman Kardeşler Grubu üyeleri halkın Mursi'yi ne kadar çok sevdiğini kanıtlamak için gösterilerde bulunacaklarını ifade etti.

GÖSTERİCİLER MURSİ'NİN TUTULDUĞU BİNAYA YÜRÜYOR

Mısır'ın başkenti Kahire'de Müslüman Kardeşler taraftarı göstericilerin devrik lideri Muhammed Mursi'nin tutulduğu askeri binaya doğru yürüdüğü bildirildi. Göstericilerin ise binaya yaklaştığı gelen bilgiler arasında.

MURSİ'YE DESTEK VERENLERİN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI: 4 ÖLÜ

Mısır'ın başkenti Kahire'deki darbe karşıtı gösteriler sırasında ordu göstericilerin üzerine ateş açtı.

El Cezire televizyonunun son dakika haberine göre Kahire'nin Harms bölgesinde Mursi taraftarlarının üzerine açılan ateş sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetti.
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !