Darbeci Sisi Mursi'ye İdam Cezası Verdi

Darbeci Sisi Mursi'ye İdam Cezası Verdi

Darbeci Mısır mahkemesi, Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi idam cezasına çarptırıldı.

Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi'nin yargılandığı "hapishaneler baskını" ve "casusluk" davalarının karar duruşması bugün başlamıştı.Davadan "idam" kararı çıktı...

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını, haklarındaki idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdi.

CASUSLUK DAVASI

"Casusluk Davası"nda ise devrimin ardından Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ve 35 kişi, "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü, İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı iş birliği ve casusluk yaptıkları" öne sürülüyor.

Sanıklar ayrıca Mısır Bakanlar Kurulu'nun Aralık 2013'teki İhvan'ı "terör örgütü" olarak ilan etme kararına binaen "terör örgütüne mensup olmakla" suçlanıyor. Bu davadaki 36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor.

İTTİHADİYYE OLAYLARI

Mursi ve beraberinde 12 sanık, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" adıyla bilinen, "5 Aralık 2012'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan davanın 21 Nisan'da görülen duruşmasında, yirmişer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !