ETCEP NEDİR?

ETCEP NEDİR?

ETCEP DİYE TANITILAN TEHLİKENİN FARKINDA MIYIZ?

Etcep...

Batı dünyası batıyor, istiyor ki kendisiyle birlikte şarkta batsın. Batı dünyası ahlaken, nesil olarak çöktü, istiyor ki Müslüman toplumlarda kendisiyle birlikte çöksün.

Araştırın kimlikli, kişilikli genç kalmadı batı dünyasında  istiyor ki Müslüman gençlik de tükensin. Bu batının ve batılın değişmez karakteridir. Allah (cc) demişti;

"Yahudiler de Hıristiyanlar da, sen onların yoluna uymadıkça, asla senden hoşnut olmazlar. -Asıl doğru yol, Allah’ın gösterdiği yoldur! de. Sana gelen ilimden, sonra eğer onların arzularına uyacak olursan, Allah’tan seni koruyacak bir veli de bir yardımcı da yoktur."(Bakara Suresi; 120.ayet .

Bu ülkede batıya/batıla uymayan ne kaldı ?

Zina suç olmaktan çıktı.

Modern içki fabrikaları kuruldu.

Aile anlayışımızın temeline dinamit koyan birçok yasa çıkarıldı. Bakın bakalım memnunlar mı? Şimdi de cinsiyet eşitliği ile Lut kavmini geri getirme çabaları var.  Ve daha çok  muhafazakârların  desteği ile   iş başına gelmiş ve kendileri de  muhafazakar olanların eliyle yürütüyorlar planlarını. Hep sinsi oynadılar oyunlarını. Ve ne yazık ki tehlike saçan  bu konu   sadece kısaltılmış ismi ile ifade ediliyor. Ama birtakım yazar çizerin dışında kimse  detayının farkına varamıyor.  Muhafazakar lakin beşeri ideolojilerin yıkımından habersiz insanlar iyi   niyetlerine kurban oluyorlar. Etcep’in açılımından habersiz halk, çocuklarını okula adam olsun diye gönderirken karşılığında  kafası iyice karışmış, cinsiyet konusunda  yolunu sapıtmış olarak eve geri döndüklerinde vakit çok geç olmuş olacak.
İşin diğer bir  yönü ise kahreden suskunluğumuz!..

Oysa biz Hz. Ömer'e dahi "uygulaman  yanlış " diyebilen  bir geleneğin  çocuklarıydık. Asla Hz Ömer ile kimseleri  kıyası ettiğimiz zannedilmesin. Hz. Ömer'in İslam'ın kanunlarıyla  yönettiğinin farkındayız. Zaten tam da burada hatırlanması gerekiyor.Şayet İslami yönetimde içtihat hatasına dahi göz yumulmuyorsa beşer kanunlarına  elbette yüksek perdeden itirazların yükselmesi  gerekiyor.

Etcep’in açılımını nasıl yapyorlar;

MEB in ETCEP le ilgili kapanan sayfasında ETCEP tanımını şöyle yapılıyordu:

"Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi (ETCEP), temel olarak, kamuoyunda toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı amaçlar. Proje faaliyetleri özelinde ise eğitim sisteminin tüm bileşenlerine toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını yerleştirmeyi hedefler."

   Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen"Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi (ETCEP)" ile çocuklara 'cinsiyet eşitliği' adı altında eşcinsellik telkin ediliyor. 2014’te başlatılan ve 2016 yılından bu yana farklı isim ve çalışmalar altında yürütülen proje kapsamında okullarda çocuklara 'cinsiyet eşitliği' üzerine eğitimler verilip,  programlar düzenleniyor.

2014  başlatılmış . Şu an bir uygulama yokmuş. Lakin bu olmayacak anlamına da gelmiyor. Çok geç olmadan  dur denmezse  çok övündüğümüz Osmanlı ruhunun son kalıntıları da  bitmiş olacak...

www.sozunozu.org sitesinden alıntıdır.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !