Gazze'nin ilaca ihtiyacı var

Gazze'nin ilaca ihtiyacı var

Gazze'de ilaç ve tıbbi malzemelerin temini için şu anda yaklaşık 10 milyon dolara ihtiyaç var.

 

Arap Doktorlar Birliği Yardım ve Acil Durum Komitesi Başkanı İhab Ebu Ali Gazze'de "felaket" yaşandığını belirterek ilaç ve tıbbi malzemelerin temini için şu anda yaklaşık 10 milyon dolara ihtiyaç olduğunu söyledi.

AA muhabirine konuşan Ebu Ali, Gazze'deki insanlık dramı karşısında bölgede bulunan ofisleri aracılığıyla ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Gazze'nin daha önce yaşamadığı kadar zor günler geçirdiğini ifade eden Ebu Ali, "Ameliyatlarda ve acil durumlarda kullanılan ilaçların 140 türü ile sağlık malzemelerinin yaklaşık 400 türü tükendi. İsrail saldırıları sebebiyle de yaralıların sayısı giderek artıyor" dedi.

Gazze'deki ofisin kendilerine ihtiyaç listesi gönderdiğini söyleyen Ebu Ali, şu anda yaklaşık 10 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Bölgedeki ofislerinin 214 bin dolarlık yardımda bulunduğunu kaydeden Ebu Ali, "Elimizden geldiği kadar hızlı hareket etmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar 5 konteyner ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulunduk. Yaralıları tedavi etmek için sağlık ekibimiz Gazze'ye gidecek. Mısır'daki Ariş Hastanesi de ekipman, sağlık personeliyle çalışmalarımıza destek olacak. Gazze'den gelen yaralıları da kabul edecek" diye konuştu.

"İsrail'in saldırılarını bir an önce durdurmasını ümit ediyoruz" diyen Ebu Ali, Gazze'nin önceki krizlere oranla daha büyük bir insanlık dramı yaşadığını vurgulayarak Arap ülkelerinin bu durum karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi.

Mısır'ın da Refah Sınır Kapısı'nı açarak Filistin halkının yaşadığı sıkıntıları hafifletmesi gerektiğini kaydeden Ebu Ali, şunları kaydetti:
"İster Mısırlı ister Filistinli olsun herkesin dilediği gibi okumak, hayatını kolaylaştırmak ve tedavi için Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını isteme hakkı var."

İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden kişi sayısının 172, yaralı sayısının da bin 200'ün üzerinde olduğu belirti

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !