Hoş Geldin Ramazan

Hoş Geldin Ramazan

HADİSLERLE RAMAZAN DERSLERİ / İBRAHİM B. MUHAMMED EL- HUKEY

HADİSLERLE RAMAZAN DERSLERİ /İBRAHİM B. MUHAMMED EL- HUKEYL
Bismillahirrahmanirrahim
Şüphesiz Ramazan ayı, diğer ümmetlere üstün tutulan ve kıyamete kadar kalacak olan bu seçkin ümmetin ayıdır. Yüce Allah, bu ay için Peygamberlerin sonuncusunu gönderdi. Müslümanlar bu ayda çokça hayır işlemek ve taatte bulunmak için yarışırlar. Bu ayda hadis dersleri yaparlar, vaaz ve nasihatleri dinlerler. Dolayısıyla birçok ilim ehli ve davetçi, camilerde cemaatlere okunmak üzere Ramazan’a ait dersler tahsis eder. Bu derslerin bazıları kısa, bazıları uzun olarak hazırlanmıştır. Bu derslerin bir kısmı vaaz, nasihat ve kalbi inceltici öğütler şeklindedir. Bazıları meseleler ve ahkamla ilgilidir. Bazıları terbiye edici, eğitici ve yönlendirici konuları işlemiştir. Bazıları Kitap ve sünnetteki delilleri peş peşe sıralamıştır. Bazıları da yukarıda değindiğimiz konulardan daha kısa tutulmuştur.
Ben de oruç, itikaf, teravih ve Kadir gecesiyle ilgili bütün hadisleri toplayıp bu hadislerin bazı faydalarını, hükümlerini çıkarmaya ve bunları özetlemeye çalıştım. Bu sayede davetçilerin ve cami imamlarının ellerinin altında bulundurabilecekleri oruçla, Ramazan’la ve bunlar hakkındaki meselelerle ilgili hazır bir kaynak olsun istedim. Hadislerle “RAMAZAN DERSLERİ” her güne iki hadis (İbrahim b. Muhammed El-Hukeyl) kitabının önsüzünden
Biz de Zeynepder Medya Ekibi olarak hazırladığımız kitaptan alıntılarla istifadenize sunuyoruz, kitap daha geniş kapsamlı olup bizim alıntıladığımız çok küçük bir kısımdır, dileyen kitaptan daha çok istifade edebilir. Allah’u Teala yazarından sadaka-i cariye olarak kabul etsin.
 
Not: Paylaşımlarımızı görmek için  sosyal medya ve Telegram kanalımızdan takip edebilirisiniz.
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !