İHH Gönüllüleri "Yetim" Konferansi

İHH Gönüllüleri "Yetim" Konferansi

27 aralık cumartesi günü İHH Gönüllülerinin davetlisi olarak Bursa Orhangazi'de' bulunan Zamanın Zeynebi Derneği'nin kurucu başkanı Sabiha Ateş Alpat'ın, '' Yetim '' konulu konferansı duygusal anlara sahne oldu.

Niçin yaratıldığımızı bildiren Allah (c.c)'in kuluna yüklediği sorumluluklar vardı ve bu  sorumlulukların tümü Allah (c.c)'a karşıydı.. Çünkü hayatın hesabı vardı..
Bu sorumluluklardan biri de yetimlere sahip çıkmak,onları koruyup,kollamaktı.Çünkü yetimler toplumun en hassas bölümünü oluşturur.
Yetimlerle bizlerin takvası ölçülür.
İnsanlığı vicdanı  Sabrı ve hatta imanı ölçülür.
Cahiliyyede horlanan, ötelenen, sömürülen yetimler,gelen tehdit dolu ayetlerle ne kadar mühim olduğu,önemsendiği vurgulanır. 
"O yetimi itip kakanı gördün mü" Maun suresi...ve sorumsuz­luk düzeyinde iki olayla açıklamaktadır:
a) Öylesi, yetimi itip kakar,
b) Yoksula yedirmeyi, (onu besleyip eğitmeyi) teşvik etmez..
Peygamberimizde yetim olarak dünyaya geldi.
Rabbimiz onu hatırlatarak
"- Öyleyse, sakın yetimi üzüp-kahretme. diyordu...Duha suresi..
Kendi bulunduğun durumu anımsa ve  o durumdaki kimseleri önemse,çünkü toplum ancak böyle ayakta durabilir diyordu Allah (c.c) , Rasulüne...
Yetimin tüm toplumun imtihanı olduğunu vurgulayan Sabiha Ateş Alpat, onlar için neler yapılabileceğini, toplumun bu konudaki sorumluluğunun neler olduğunu altını çizerek izah ettikten sonra,yaptığı yetim çalışmalarından ötürü İHH gönüllüleri tarafından kendisine plaket
sunuldu.
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !