İmtihan

İmtihan

‘"O hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için, ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır." (Mülk Suresi 2. Ayet) Bu sebebledirki bizde imtihan çeşitlerinin bir kısmını gündeme getirdik, istifade edilmesi duasıyla…

Dünya hayatı tümüyle bir imtihan alanıdır. İnsanı başıboş olarak yaratmayan Cenab-ı Allah onu imtihan alanında her an çeşitli nimet ve musibetlerle sınamaktadır. Gerçekten nimet ve musibetlerle dolu olan bu dünya hayatının her anı bunlarla kaplıdır. İnsan ya nimet içindedir veya bir sıkıntı ile musibetlerle boğuşmaktadır. Nimetlere sabretmek, musibetlere karşı sabretmekten çok daha zordur. 
Gerek nimetlere sabredip misliyle şükretmek gerekse sıkıntı ve belalara karşı sabredip Allah’tan ecrini istemek, bu dünya hayatında zor bir imtihanı kazanmak demektir. Bu da mü’minin asıl tavrı ve hedefi olmalıdır. Dünya hayatının geçiciliğini bilen her mümin, bu imtihanları da kolayca kazanma gayretinde olmalıdır.
‘’O hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için, ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır.’’ (Mülk Suresi 2. Ayet)
Bu sebebledirki bizde imtihan çeşitlerinin bir kısmını gündeme getirdik, istifade edilmesi duasıyla…
Not: Bu bilgiler Muhsin Toprak’ın ‘’İmtihan’’ adlı kitabından yararlanılarak yapılmıştır.
 
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !