Mahkemeden Mirzabeyoğlu Kararı!

Mahkemeden Mirzabeyoğlu Kararı!

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Salih Mirzabeyoğlu'nun cezaevinde isyan ettiği iddiasıyla aldığı 3 yıl 4 aylık hapis cezasının infazını durdurdu.

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan Salih İzzet Erdiş'in, 1999'da Metris Cezaevi'nde ''hükümlü veya tutukluların ayaklanması'' ile ''kasten yangın çıkarma'' suçlarından yargılandığı davada, Yargıtay tarafından onanan 3 yıl 4 aylık hapis cezasının infazının durdurulmasına karar verdi.

Salih İzzet Erdiş, 1999'da Metris Cezaevi'nde "hükümlü ve tutukluların ayaklanması" ve "kasten yangın çıkarma" suçlarından yargılandığı davada, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Erdiş'in cezası, 2012'de Yargıtay tarafından onandı.

YENİDEN YARGILANACAK

Erdiş'in avukatları, Ergenekon davasında mahkum olan Okan İşgör'ün ifadeleri üzerine, yeniden yargılanma ve infazın durdurulması talebinde bulundu. Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, talebi kabul etti. Heyetin değişmesi üzerine Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, bu talepleri reddetti.

İtiraz üzerine dosyaya bakan Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Erdiş'in yeniden yargılanmasına ancak infazının devamına karar verdi.

İNFAZ DURDURULDU

Bu süreçte Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin heyeti bir kez daha değişti. Erdiş'in avukatlarının dilekçelerini ve dosyayı inceleyen yeni heyet tarafından hazırlanan tensip tutanağında, infazın durdurulmasına karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İBDA/C davasından hüküm giyen Erdiş'in yeniden yargılanmasına ilişkin talebini kabule değer görerek, tutuklulukta ve infazda geçirdiği süreyi de dikkate alarak, 22 Temmuz'da tahliyesine karar vermişti.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !