Mirzabeyoğlu´nun Kitaplarını İdam Ettiler

Mirzabeyoğlu´nun Kitaplarını İdam Ettiler

Düşünen Müslüman istemeyen 28 Şubat cuntasının idam cezasına çarptırdığı Salih Mirzabeyoğlu´nun özgürlüğüne kavuşması için düzenlenen etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.

Düşünen Müslüman istemeyen 28 Şubat cuntasının idam cezasına çarptırdığı düşünce adamı, mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun özgürlüğüne kavuşması için düzenlenen etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Bolu F Tipi Cezaevi önünde sembolik bir Özgürlük Kampı oluşturan STK’lar, cezaevi tabelası önünde temsili bir darağacı kurup Mirzabeyoğlu’nun eserlerini idam etti.

“MİRZABEYOĞLU’NUN SERBEST BIRAKILMASINI BEKLİYORUZ”

Gaye Fikir Platformu’nun organize ettiği kampa birçok sivil toplum kuruluşu destek veriyor. Mirzabeyoğlu’na özgürlüğünün iade edilmesi için düzenlenen “Mirzabeyoğlu’na Özgürlük” kampında bir basın açıklaması yapan Gaye Fikir Platformu Başkanı Fatma Parmaksız, “Kampımızın amacı Mirzabeyoğlu’nun 15 ramazandır ailesinden, sevenlerinden, okurlarından, ümmetten ve milletimizden tecrit edilmesidir. Buna dikkat çekmek için ve Mirzabeyoğlu’nun ramazanda alındığını, bu işkenceye ramazanda son verilmesi gerektiğini anlatmak için buradayız. 15 ramazandır ve otuz bayramdır ailesinden ve sevenlerinden ayrı tutulan Sayın Mirzabeyoğlu’nun bu ramazanda serbest bırakılmasını, bu ayın sonunda ereceğimiz bayramın da gerçek bir bayram olmasını bekliyoruz. Bu, bir başlangıçtır, ilerideki günlerde çeşitli illerden katılımlar olacaktır. 30 gün boyunca burada kalacağız. Gerekli tertibatımızı yaptık, iftar ve sahurumuzu burada yapıyoruz.” dedi.

TEMSİLİ DARAĞACI KURULDU

Yurdun değişik bölgelerinden yüzlerce kişinin ziyaret ettiği kampta bir de sembolik idam sehpası kuruldu. Mirzabeyoğlu’nun eserlerinin asıldığı darağacıyla ‘İslami irade ve hür düşünce’nin idam edilmek istendiği vurgulandı. Mısır’daki darbe karşıtı gösterilerinde selamlandığı kamp ramazan boyunca devam edecek.

yeniakit

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !