Mısır cuntası Hz. İsmail gibi kendini kurban etmiş(!)

Mısır cuntası Hz. İsmail gibi kendini kurban etmiş(!)

Mısır'da cuntanın katıldığı bayram namazında vaizin hutbesi 'pes' dedirtti.

ISLAH HABER

Mısır’da yönetime müdahale ederek darbe yapan ve ardından buna karşı sivil direniş sergileyen binlerce Mısırlıyı katleden cunta, fırsatını bulduğu her durumda dini kullanmayı ihmal etmiyor.

Mısır halkının Müslüman olmasından hareketle kendi dini otoritesini oluşturan darbeciler, bu belamlarının ağzıyla yaptıkları vahşiliklere her Firavun düzeninin yaptığı gibi bir de dini kılıf uydurma pişkinliğine  gidiyorlar. Bayram namazı vaizinin verdiği hutbe bu kadar da olmaz ki dedirtti. Cuntacıların arkasında namaz kıldıkları belam, kanlı Mısır cuntasını Kurban bayramının sembollerinden Hz. İsmail’e benzetti.

Meğer ordu Hz. İsmail gibi kendisini Mısır’a kurban etmiş! 100 günlük darbe döneminde içerisinde çocuk ve kadınların da bulunduğu binlerce masum Müslüman, Mısır’a feda olmanın gereği olarak katledilmiş!

Yeni Şafak’ın haberine göre, darbeci Sisi ile çok sayıda subayın katıldığı namazda eski Mısır Evkaf Bakanı Ahmedi Nur, 'Babasının isteğine icabet ederek Allah'ın emrini yerine getirmek için Hz. İsmail nasıl kendisini kurban ettiyse Mısır ordusu da vatan için kendisini feda ediyor' dedi.

Mısır'da darbenin ardından oluşturulan geçici yönetim ve ordu yetkililerinin katıldığı bayram namazında verilen hutbede, 'Mısır ordusunun Hz. İsmail gibi kendisini feda ettiği' belirtildi. Başkent Kahire'nin Medine't en-Nasr bölgesindeki Silahlı Kuvvetler Camisi'nde kılınan bayram namazına, Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Başbakan Hazım Biblavi, Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in yanı sıra ordu ve İçişlerine bağlı çok sayıda subay katıldı.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !