Mısır yönetimi gaz ve gerçek mermilerle saldırdı

Mısır yönetimi gaz ve gerçek mermilerle saldırdı

Mısır güvenlik güçlerinin, başkent Kahire'nin Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtı göstericilere yönelik müdahalesinde 127 kişi öldü, 2 bini aşkın yaralı var. Darbe Karşıtı Hareket sözcüsü ise ölü sayısını 460 olduğunu belirtiyor.

DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

11.08:
 Rabia Meydanına çok yakın olan Gnena Alışveriş merkezinin arkasından çekilmiş bir fotoğraf



11.04: Kahire'ye giden tren seferlerini durduran güvenlik güçleri, başkente çıkan yolları da ulaşıma kapattı.



11.00: 
Mısır'daki olaylar sırasında Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesini görüntüleyen Anadolu Ajansı ekibi gözaltına alındı.

10.55: El Cezire: Adeviye Meydanı'nda katliamı görüntüleyen El Cezire kameramanı vuruldu

10.35: Mısır‬ 'da Yabancı Gazeteciler tutuklanıyor. Reuters muhabiri gözaltına alındı.

10.15: Nahda meydan hastanesi tamamen yıkıldı.

09.58: İhvan, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki göstericilere destek için Mısırlılardan "sokaklara dökülmelerini" istedi.

09.50: Mısır'da güvenlik güçlerinin halkın üzerine rastgele açteş açtığı, bunun üzerine çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu bildirildi.

09.45: Nahda meydanındaki bazı göstericiler saldırılardan korunmak için Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesine sığındı

09.30: Adeviyye meydanında elektrikler kesildi. Müdahale ve katliam sürüyor. Meydanda kadinlar ve çocuklar var

09.13: Güvenlik kuvvetlerinin müdahale ettiği Nahda meydanı civarındaki park ve hayvanat bahçesinde yangın çıktı

09.00: Rabiatul Adeviyye Basın Merkezi, güvenlik güçlerinin meydandaki göstericilere müdahalesinde ölü sayısının 127'ye yükseldiğini, olayda yaralı sayısının ilk belirlemelere göre 2 bin. 



Yaralılara ilk müdahalenin olay yerinde göstericiler tarafından yapıldığı öğrenildi. Yaralı sayısı konusunda net açıklama yapılmadı. 

Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında, rastgele ateş açılması ve keskin nişancıların ateşiyle başlayan müdahale sürüyor. Meydanlardan dumanlar yükseliyor. Helikopterlerin alçak uçuş yaptığı alanda, darbe karşıtlarının çadırları zırhlı birlikler tarafından sökülüyor. 

Gösterileri organize eden Darbe Karşıtı Koalisyon Sözcüleri, bazı bölgelerden göstericilere rastgele ateş açıldığını ve keskin nişancı ateşinin başladığını kaydettiler. 

Bölgedeki canlı yayının kesildiği, bölgede mobil telefon şebekesinin sinyal kesici araçlarla engellendiği ve meydandaki canlı yayının da kesildiği bildirildi.

Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında müdahale sürerken, helikopterlerlin alan üzerinde alçak uçuş yapıltığı belirtiliyor. Nahda meydanındaki çadırların zırhlı birlikler eşliğinde gelen güvenlik kuvvetlerince yıkılmaya başlandığı öğrenildi.



Meydanları terk edin çağrısı

Meydanlar üzerinde alçak uçuş yapan helikopterler, attıkları broşürlerle kadın ve çocukların meydanları terk etmeleri istendi. Broşürlerde, meydanlardan ayrılacak olanların can güvenliğinin sağlanacağı ifade ediliyor.

Bu arada batılı haber kaynaklarının güvenlik güçlerinin hedef gözterek ateş açmasını "meydan boşaltma operasyonu" olarak vermesi dikkat çekiyor.


Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !