Mısır´da Katliam Emri Verildi!

Mısır´da Katliam Emri Verildi!

Mısır´da Katliam Emri Verildi! Mısır Bakanlar Kurulu, İçişleri Bakanı İbrahim´i `Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki gösterilerde ülke güvenliğini tehdit eden tehlikeleri´ sona erdirmekle görevlendirdi.

Küre Medya / Haber Merkezi 
Temmuz ayının başından beri darbeye karşı direnişi sürdüren Mısırlı kardeşlerimize İçişleri Bakanlığından tehdit geldi.

Mısır Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, “Bakanlar Kurulu, ülkedeki güvenlik konularını masaya yatırdıktan sonra Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki ‘terör eylemleri’ ve yol kesme gibi ülke güvenliğini tehdit eden durumların kabul edilemez olduğu sonucuna vardı. Kurul, bu eylemlerin, ülkenin milli güvenliğini tehdit ettiğine ve vatandaşların içine korku saldığına karar verdi” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Şiddet ve terörle mücadelede halk tarafından devlete verilen yetkilendirmeye dayanarak İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, anayasal hükümlere uygun olarak toplumsal güvenliğin sağlanması ve tehlikelere son verilmesi için gereken önlemlerin alınması konusunda görevlendirildi” denildi.

İçişleri Bakanı İbrahim’e verilen görevlerin detayları açıklanmazken, darbe karşıtı gösterilerin şiddet kullanılarak dağıtılıp dağıtılmayacağı konusuna da açıklık getirilmedi.


Mısır İçişleri Bakanlığı "Rabiatul Adeviyye" ve "En-Nahda" meydanlarındaki darbe karşıtı göstericilerden Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlar kurulunun, ülke güvenliğini tehdit ettiği, vatandaşların içine korku saldığı için Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda meydanlarında düzenlenen gösterilere yönelik gerekli tüm önlemlerin alınması kararına ve İçişleri Bakanlığı'nın anayasa ve kanunlar çerçevesinde ülke güvenliğini tehdit eden tehlikeleri sona erdirme görevi"ne değinilerek, "Bakanlık olarak, Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda" meydanlarında bulunanları, sağduyuya, ülkenin yüksek menfaatlerine öncelik vererek, meydanları derhal boşaltmaya çağırıyoruz" denildi.

Açıklamada, "Ülkenin güvenliği ve istikrarından yana tutum sergileyerek, bakanlığın çağrısına olumlu yanıt verenlerin güvenli çıkışının sağlanacağı" ifade edildi.

Mısır Bakanlar Kurulu'nun, dün aldığı kararla, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'i, "Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda meydanlarındaki gösterilerde, ülke güvenliğini tehdit eden tehlikeleri" sona erdirmekle görevlendirdiği belirtilmişti.
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !