Namaz Seminerimiz Gerçekleşti

Namaz Seminerimiz Gerçekleşti

Bugün Abdullah YILDIZ hocamızın anlatımlarıyla Namaz semineri yapıldı.

Hocamız konuyu kıssa ve yaşanmışlıklarla anlatacagiz diyerek konuşmasına başladı.İlk olarak müfessir Razi ' de geçen bir hadiste ömrünün son anlarında kelime-i tevhidi söyleyemeyen gence Allah Rasulu'nun namaz kılanlardan mıydın sorusuna dikkat çekti.Evet cevabını aldıktan sonra diğer soruları sordu.

Daha sonra ayetler ışığında Hz. Musa ve Hz İsa'nın peygamberlikle müjdelendiğinde tevhid akidesinin hemen peşinde namazı ikame ile emrolunduklarını söylediklerini hatırlattı. Taha 14 " Namazı dosdoğru kıl" Zamanın Zeynebi Derneği olarak bizleri de kadınları kendi aralarında cemaatle namaz kılmaya özen göstermemiz gerektiğini söyledi. Namazın önemini peygamberimiz hz. Muhammed (sav)' in bir kac hadisi ile aktardı.

Bu hadislerden biri (Ebu Davud Sünen Harac bahsi 24. hadis) Ben-i Sakif kabilesi peyganberin vefatından bir buçuk yıl önce müslüman olmak icin hz. Peygamber 'in(sav) yanına geliyor

 

"Biz müslüman olacağiz ancak zekat vermeyelim diyorlar .Peygamberimiz(sav) bir kac sene olabilir diyor. Daha sonra savaşa katılmayız diyor . Olabilir diyor. En sonunda namaz da kılmayız diyince "namazsız din olmaz "diyor.

 

Bu hadisten sonra Yıldız konuşmasına şunları ekledi; namaz olmazsa ezan olmaz.Ezan olmazsa mescid olmaz.Mescid olmazsa islam toplumu olmaz. Cünkü o zamanlarda peygamber (sav) tüm sorunlari orada çözerdi.Toplantılar,eğitimler mescitlerde ,savas hazırlıkları yine burada yapılırdı.

Konuşmasını bitirdikten sonra kendisine derneğimiz adına plaket takdim edildi.

 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !