Sabiha Ateş Alpat ile Mainz'de kahvaltı

Sabiha Ateş Alpat ile Mainz'de kahvaltı

Zamanın Zeynebi Derneğinin Başkanı eğitimci yazar Sabiha Ateş Alpat,Almanya'nın Mainz kentinin 'de kendisini davet eden İbiz Derneği ,hanımlar kolunun düzenlemiş olduğu kahvaltıya katıldı

Zamanın Zeynebi Derneğinin Başkanı eğitimci yazar Sabiha Ateş Alpat,Almanya'nın Mainz kentinin 'de kendisini davet eden İbiz Derneği ,hanımlar kolunun düzenlemiş olduğu kahvaltıya katıldı.

 


Kahvaltıda İslam öncesi ve İslam'da kadın  konusu gündem edildi. Ahzap suresi 32, 33 ,59 Ayetler ışığında
İslam ve cahiliyye arasında ki farklar kıyası yapılarak,İslam'ın kadına verdiği değer bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Ey Peygamberin eşleri, siz, öbür kadınlardan birine benzemezsiniz; çekiniyorsanız sözü yumuşak bir tarzda söylemeyin ki gönlünde bir hastalık olan ümide düşer sonra ve doğru ve güzel söz söyleyin.

Evlerinizde vakarla-oturun (evlerinizi karargah edinin), ilk cahiliye (kadınları)nın süslerini açığa vurması gibi, siz de süslerinizi açığa vurmayın, dosdoğru namazı kılın, zekâtı verin, ALLAH'a Resulü'ne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt, gerçekten ALLAH, sizden kiri (günah ve çirkinliği) gidermek ve sizi tertemiz kılmak ister.
(Azhap 32,33)


Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir. (Azhap 59)


Bu ayetler ışığında,asırlar öncesinin cahiliyyesi ile bu günün İslam dışında ki hayatın  hiç farkının olmadığı,gelen ayetlerin ise Allah'ın kullarına doğru yolu nasıl gösterdiğinin bir nişanesi olarak asırlar sonrası bile,gündemdeliğini koruduğu ifade edildi.


Oldukça hoş bir sohbet ortamının oluştuğu kahvaltı, sorulan soruların yanıtlanmasıyla son buldu.


 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !