Sisi'nin Gazze Planı Deşifre Oldu

Sisi'nin Gazze Planı Deşifre Oldu

İsrail ve ABD tarafından desteklenen Mısır cuntasının Gazze'ye ilişkin kirli planı deşifre oldu.

Esrari Arabiyye haber sitesi, Mısır cuntasının başında bulunan Abdulfettah Es-Sisi'nin Dubayi Veliahti Muhammed bin Zayid eli Gazze'deki Hamas yönetimini düşürme planını deşifre etti.

Sitenin verdiği habere göre, Sisi'ye bağlı güçlerin Gazze için ikinci aşamaya giridklerini, buna paralel olarak Hamas'a karşı eformasyon savaşı başlatıldığını, Gazze'deki gösterilere başlamaları için de bazı Filistinlilerin Birleşik Arap Emirliklerinden para almaya başladıklarını yazdı.

Raporda Mısır'da Hamas yönetimin düşürmek için yoğun çaba harcandığını, Filistin'de yapılacak eylemlerin de Emirliklerin veliahti Muhammed bin Zayid'in danışmanı Muhammed Dahlan tarafından hem organize hem de finanse edildiğini kaydetti.

Askeri darbenin ardından tünelleri yıkmaya başlayan Mısır ordusu şimdi de sınra yakın evleri yıkmaya başladığını belirten kaynaklar, ordunun bu şekilde Gazze'yi tamamıyla abluka altına alacağını ifade ediyorlar.

İşgal rejiminin yapamadığını yapmaya başlayan Mısır ordusunun bununla işgal rejimiyle Amerika'ya diyet ödemesi olarak algılanıyor.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !