Tarihe İz Bırakan Kadınlar ( YAKUT-DER)

Tarihe İz Bırakan Kadınlar ( YAKUT-DER)

Herkes hayatının izini bırakır.

YakutDer’in düzenlediği, Tarihe iz bırakanlar programında konuşan yazar Sabiha Ateş Alpat Hanım Efendi,
şunlara değindi.
Herkes hayatının izini bırakır. İki türlü iz bırakmak vardır. Hayır ve şerde. Doğru ve yanlışta. İyi de ve kötüde. Tevhit de ve şirkte. Kur-an iz bırakanlardan bahsederken bu ikilemden yola çıkarak kötü iz bırakan kadınlara örnek olarak, atasının izini bırakmamış, yaşam ve yönetim şeklinde beşer ideolojisinin sahibi, cinsel sapıklıkta heva ve hevesinden yana tercih yaparak, Lut’ un çağrısına icabet etmemiş Lut’un karısını örnek olarak verir.
 İyi anlamda iz bırakanlardan bahsedeceğim ama önce vasıfları.
Onların imanda  vasıfları muvvahid,
Yaşamda  ölçüleri İslam,
Ahlakta  renkleri sıbğatullah (Allah’ın boyasıdır)... Diyerek sözlerine devam eden Sabiha Hanım; Tevhid ile iman eden bu kadınların adları Asiye’ dir. Köşkler günümüz ifadesiyle first leydiliği itmiş  Peygamberin çağrısına icabet etmişti… Şimdi modernist dayatmaları itebilen hanımlar da çağın Asiyeleridirler… Böyle hanımların adı Hacer’ dir. Çocuğuyla çöle razı olmuştu. Allah razıysa çöle razıyım demişti… Sonra çocuğun ihtiyacı için cihadını ortaya koymuştu yiğitçe… Hacerce cehd etmiş suya kavuşmuştu.
Çocuklar vahiyle buluşsun diye örtüyle buluşsun diye Allah bulsun diye cihad eden hanımlar çağın Hacerleridirler… Böyle hanımlar  Zeyneptirler. Yezid ve yezidi olan her şeye  karşı dik durmayı beceren hakkı haykırandır o. Şimdi de  dayatılan demokratik şirke karşı  dik duran, çağın zulmüne hakkı haykıran çağın Zeynebidirler. Kuldurlar, eştirler, anadırlar, kız kardeşdirler.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !