Yeni Tema

Yeni Tema

Günde bu kadar çok Fatiha okumamız murad olunmuştur, çünkü onun taşıdığı mesajlara her gün bu kadar çok ihtiyacımız vardır.

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
 
Yaşayanlar için ekmek kadar, su kadar önemlidir Fatiha, Hava ciğerlerimiz, ekmek ve su midemiz için ne kadar önemliyse, aklımız, kalbimiz, ruhumuz için o derece önemlidir.
 
Ama nedense çok okur az düşünürüz Fatiha’yı. Dahası, tıpkı Yasin gibi, onu ‘’ölmüş olanlar için’ ’okuruz çoğu zaman— ‘yaşayanlar’, en başta da kendimiz için değil… Bu dünyadan göçüp gitmiş ruhların ‘el-Fatiha’ya ihtiyacı bilinir de halen şu dünyadan yaşıyor olan, ete kemiğe bürünmüş haldeki ruhların ‘el-Fatiha’ya’ yitip gitmiştir nazardan.
 
Halbuki her namazın rekatında Fatiha okumamızın murad olunması, Fatiha’nın yaşayan bizler için kritik öneminden dolayıdır. Öyle ki, beş vaktin sadece farz ve vacip namazlarını kılan mü’min, günde en az yirmi kere Fatiha okur. Sünnetlerde bu rakam kırk olur. Nafilelerde, daha da ziyadeleşir. Velhasıl, sünnetler ve nafileler bir yana, beş vakit farz namaza binaen günde en az yirmi kere Fatiha okumak boynumuzun borcudur.
 
Günde bu kadar çok Fatiha okumamız murad olunmuştur, çünkü onun taşıdığı mesajlara her gün bu kadar çok ihtiyacımız vardır. 
 
 Kısa surelerin tefsirinden hazırladığımız temamızı istifadenize sunuyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan  takip edebilrisiniz.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !