Zeynep-Der'in Yetiştirdiği 8 Alime İcazet Aldı

Zeynep-Der'in Yetiştirdiği 8 Alime İcazet Aldı

Kocaeli de faaliyet gösteren Zamanın Zeynebi Duyarlı Hanımlar Derneği (ZEYNEP-DER) eğitim yılı sonu münasebetiyle icazet töreni düzenledi.

KOCAELİ – Kocaeli Zamanın Zeynebi Duyarlı Hanımlar Derneğinin (ZEYNEP-DER), eğitim- öğretim yılı sonu münasebetiyle, Sabancı Kültür Merkezinde düzenlediği icazet töreninde 8 tane genç kız 4 yıldır göstermiş oldukları başarının neticesi olarak icazet aldılar.

Törende bir konuşma yapan Zeynep-Der Kurucu başkan Sabiha Ateş Alpat, “Ailelerin çocukların terbiyesinde çok büyük sorumluklar üstlenmeleri gerekir. Aksi takdirde sağlıklı bir neslin yetişmesi söz konusu olamaz. Sağlıklı ve imanlı bir neslin yetişmesi, ailelerin vereceği terbiye ile gerçekleşecektir. Çocukların ve özelikle kızların yetişmesinde sadece İslam’ın referans alınmasını gerekir.

Konuşmanın ardından Hasan El Benna ve İskilipli Atıf Hoca ile ilgili sinevizyon izlenimi yapıldıktan sonra , ‘Doğru Tesettür ve Giyim’ temalı  bir tiyatro gösterimi de yapıldı. Tiyatro gösterimi sırasında izleyicilerin duygusal anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı.

İcazet merasiminde ayrıca, Zeynep-Der’in 18 mahallenin hanımlarına, yıl boyunca vermiş olduğu Fıkıh, Tevhid  ve Kuran ilimleri gibi alanlarda başarılı olan hanımlara da ödül verildi.

Mısır da hamile olmalarına rağmen idama mahkum edilen mücahide bayanları da unutmayan Zeynep-Der gönülleri, bu insanlık ayıbının biran önce durdurulması için el açıp dua ettiler.

Program küçük çocukların okuduğu ezgi ve ilahilerle son buldu.

 

 







hurseda

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !