Zeynep-der Timurtaş Hocamızın Eşi Mevlüde Uçar Hanımefendiyi konuk etti

Şimdiki müslüman gençlere kardelen çiçegi benzetmesi yaparak konuşmasına başladı

Zeynep-der  Timurtaş Hocamızın Eşi Mevlüde Uçar Hanımefendiyi konuk etti. Şimdiki müslüman gençlere kardelen çiçegi benzetmesi yaparak konuşmasına başladı. Kardelen çiçeği tohumu sonbahar da toprağın altına çekilir soğukta üşür,titrer ama genlerinde olan görevini bilir hiç pes etmeden baharı bekler ve baharın müjdecisi olarak neslini bir daha ki senelere taşır diye anlattıktan sonra salondaki gençlere "Ey Kardelen Çiçekleri bugün ezanı duyduğunuzda Hz. Bilal'in zorluklara dayandığını ve günümüze ezanın kolay gelmediğini unutmayınız." dedi.

 

Bugün ki müslümanların cumhuriyet sonrasina döneme göre daha rahat imkanlara sahip olduğunu söyleyerek boş durmayın bugünler geçici zor günler gelmeden ilim öğrenin öğretin diyerek konuşmasına devam etti.

Çoçuğun anne karnından itibaren terbiye edildiğini hatırlatarak doğduğu an kulağına ezan okunduğunu , islamın hayatımıza 40 yaşında değil doğdumuz an girdiğine vurgu yaptı.

Sözlerine şunlar tavsiye ederek son verdi.

Ey iman edenler! Kur'an'ı tam anlayalım , namazı dosdoğru kılalım ,nasıl davranmamız gerektiğini bilelim öyle yaşayalım. Uyumadan önce mutlaka o günün muhasebesini yapalım.Hepimizin bir günlüğü olsun.Güzellikleri arttırmak çirkinlikleri terk etmek için Rasulullah (sav) ' ın nasihatidir bize.Ve son olarak da Ey iman eden müminler bu zamanın kıymetini bilelim dedi." Konuşmasının sonunda kendisine plaket takdim edildi ve arkasından gençlerle fotoğraf çekildiler. Kendisinden Allah razı olsun.

 

Gençlerle yakınen ilgilenen Muvelude Ucar hanımefendi ilgi yoğundu. Dernek Adına Yazar Sabiha Ateş Alpat  hanımefendinin plaket takdiminden  sonra program sona erdi

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !