"Müslüman Gencin sorumlulukları"

"Müslüman Gencin sorumlulukları"

Muş bulanık imam hatip lisesinde gerçekleşen seminerde Yazar Sabiha Ateş Alpat gençlere "Müslüman Gencin sorumlulukları" konulu bir sunum yapti

Sabiha Ateş Alpat sunumunda gençlere şöyle seslendi;

"Gençlik insanın en dinamik,en verimli en enerjik olduğu çağın adıdır. beşer ideolojilerde genç deyince akla   ergenlik stresyile kapıları ana ve babalarının suratına kapatan,ya kız ya top ya
internet cafe peşinde gününü gün eden  bir  anlayış hakim. Değerli gençler en verimli  çağınız olan gençliğinizin kimsenin  elinizden almasına izin vermeyiniz...İslam da gençlik Allah'a iman eden gençliğin adıdır. Allah'a iman kuru bir iddia değil   bilakis  hayatın en büyük iddiasidir.Allah'tan başka ilahları red ile başlar. O halde ilah kavramının  neleri kapsadığı çok iyi bilinerek  red ve ya kabulü gerçekleştirmek durumundayız...

Hiç bir dönemde   insanı başı boş bırakmayan Allah yaratılış gayesini zariyat 56 ayette beyan etmiştir...
Bu bağlamda kitabında   insana çok rol modeller sunmuştur. gençliğe gençlere sunduğu modellerden bir kaçını sıralayacak olursak:
ashabi kehf!..

Sayıları parmak sayılarını geçmeyen yiğitlerdir onlar. Zamanın zalim otoritesine  kıyam etmiş,Allah tan başka otorite kabul etmediklerini  bakın ki taa bizlere kadar duyurmuş ilan etmişlerdir.

Hz. Yusuf'tur...

Züleyhanın tüm tuzaklarına karşı gömleğini arkadan yırttırmış iffetine helal getirmemiştir. Şehevi duyguları istediği gibi kullanamaz bir genç.  Duyguların hakimi de Allah'tır . sizler  çağın tüm çirkefine rağmen  Yusuf'i bir duruşa sahip olursanız  Çağın Yusuf'u sizler olursunuz... O zaman Hiç bir Züleyhanın hiç bir tuzağı size zarar   veremez.."

daha sonra  hz.Meryem, hz Musab hz. Bilal den örnekler vererek müslüman gencin profilini çizdi.. Seminer  soru ve cevaplarla sona erdi..
Akşam  öğleden sonra kızlara özel programda  k,imlik üzerine söyleşi akşama ise yatılı yurtta yine kızlara özel hasbihalde   la ilahe illallallah'ın  mahiyeti ve gerektirdikleri üzerine söyleşiye devam eden program  soru ve cevaplarla sona erdi.

Büyük ilgi gören seminerlerin sonunda Sabiha Ates Alpat okuyucularina kitap imzaladi..

 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !