Zamanın Zeynebi Derneği Yayladığında Türkmen Mültecileri ziyaret etti.

Ziyareti İstanbul'da faaliyet gösteren Nisa-Der ve Zamanın Zeynebi derneği ortaklaşa düzenlediler. Rahmet Der den Hayati Arslan beyin refakat ettiği ziyarette duygulu anlar yaşandı.

Yayladığı Türkmen kampı ve Reyhanlı  Ümmetiz Biz-Avrasya Şehid Bahattin Yıldız Yetimhanesine  gerçekleştirilen ziyarette Türkmen  Dernek başkanı  ve Ümmetiz biz Platformundan Ayhan Altıntaş bölge hakkında bilgiler verdiler. Aktardıkları bilgilerden satır başları şöyle;

Ayhan Altıntaşİ

" Bölgede Vatikan kilisesi dahil  yabancı ülkeler okullar açtılar. Papazın elinden çocuklara hediyeler dağıtılmakta. Müslümanların bu konuda ki bir çok girişimi  İşid bahanesiyle ihbar edilmekte.  Rast gele yardım yapmayınız. Önce bölgeye gelin  irtibatta olun ve ona göre yardım yapılsın. Zira ihtiyaç duyulmayan şeylerde  yardım yapılıyor. "

Suriyeli Türkmenler Dernek başkanı;

" Yardım ikinci plandır. Eğitim eğitim eğitim. Kadınlarımız ve çocuklarımız için eğitim kamplarına ihtiyacımız vardır.Yardım daha sonra. Aç kalabiliriz ama ruhumuz aç kalınca olmaz. Aç kalabiliriz ama  eğitim olmayınca olmaz.  Psikologlara,doktorlara  ve Din konusunda  anlatabilecek ehliyetli kimselere ihtiyacımız var" dedi. Yazar Sabiha Ateş Alpat ziyaret  hakkında şunları söyledi;
"Yayladağı Suriyeli Türkmenleri ziyaret ettik. Ardından Bahattin yıldız yetim hanesini. Ne büyük işlerimiz varken lokal çalışmalarla nefislerimizi tatmin ettiğimizin canlı sahidi olduk. Vatikan kilisesi dahil bir çok yabancı ülke okul açmış çocuklara kültürlerini aşilıyor. Bölgede müslümanların hareket etmesini engellemek için işid'ı bahane  olarak kullanmaktan da geri kalmıyorlar. HESAP GÜNÜNE İNANAN HERKESİ BU DERT İLE DERTLENMEYE ÇAĞRI YAPIYORLAR BİZİ BILGILENDIREN TÜRKMEN DERNEK BAŞKANI VE AYHAN ALTINTAŞ BEYFENDİLER. .. Bize emanet edilen hediyeleri yerine ulaştırma da çok özverili davranarak yardimci olan Hayati Arslan Beyefendi ye teşekkür ediyorum Allah razı olsun"

Yetim  ve ailelere hediyeler dağıtıldı. Reyhanlı ve İskenderunda verilen seminerlerden sonra bölgeden ayrılındı.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !