Bülent Yıldırım: Mabedimize saldırılıyor, İslam ülkeleri nerdesiniz!

Bülent Yıldırım: Mabedimize saldırılıyor, İslam ülkeleri nerdesiniz!

İsrail askerleri abluka altına altına aldığı Mescid-i Aksa'ya bu sabah baskın düzenledi. Mescid'in içine giren İsrail askerleri Kuran'ı Kerimleri yerlere atıp, mihrabı çiğnedi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, 'Türkiye'nin bir an önce devreye girerek, Siyonizmin dünyaya bela olduğunu BM'ye anlatması gerekiyor' dedir. İsrail'e gözyuman ülkelere de tepki gösteren Yıldırım, Türkiye'nin İsrail Konsolosunu geri göndermesini de istedi.


İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İHH merkezinde, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerle ilgili açıklama yapıyor. Yıldırım'ın konuşmasında, "Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların tek sorumlusu İsrail değil, İsrail'e göz yuman ülkeler de bu suça ortaktır. İsrail'in Türkiye'ye konsolos göndermesi, doğru değil. Bizim kutsalımıza el uzatıyorlar, Kuran'ımızı yerlere fırlatıyorlar ve ellerini kollarını sallayarak bu ülkeye girip çıkıyorlar "






"Kuran'a yapılan bu hakaret ne Tevrat'a ne de İncil'e yapılır"

"Türkiye'nin bir an önce devreye girerek, Siyonizmin dünyaya bela olduğunu BM'ye anlatması gerekiyor. İslam dünyası, neden biraraya gelmiyorsunuz? Kuran'ı Kerim'in ayaklar altına alınması, zannetmeyin ki bilinçsizce yapılıyor. İsrail, tüm bunları bilinçli olarak yapıyor. Vallahi, billahi, Kuran'a yapılan bu hakaret, ne İncil'e ne de Tevrat'a yapılır. Buna izin vermezler."



"O doğalgaz paranız başınıza çalınsın"

"Bunlar Müslümanlara diyor ki siz kölesiniz, sizin sesiniz çıkmaz. Ama bu oyun bozulacak, stratejik ittifak var. İsrail, Türkiye'siz yapamaz. İsrail, Türkiye'yi kaybedecek. İsrail diyor ya, Türkiye üzerinden doğalgaz çıkaracağız, o doğalgaz parası sizin başınıza çalınsın."



"Siz haklısınız ama karşınızdaki İsrail"

"Mescid-i Aksa saldırı altındayken sessiz kalmamız imkansız. UCM'nin yarın resmi olarak açıklayacağı rapor çok önemli. Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail'in son Gazze katliamında savaş suçu işlediğini tespit etti. Mavi Marmara saldırısından sonra Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyet bizi ziyaret etti ve bize dedi ki; Siz haklısınız, ancak karşınızdaki İsrail"

"İsrail, Mavi Marmara'da yolcuların sivil olduğunu bildiği halde saldırıyı gerçekleştirdi. Gazze özgürlük filosunda yer alan tüm katılımcılar, İHH ve mensupları olmak üzere, sivildirler ve İsrail bunu kasıtlı olarak yapmıştır. UCM, savcılık bu tespitleri sıralarken, İsrail'in meşru müdafaa tezlerini değer bulmamıştır. UCM, Mavi Marmara'da en az 5 kişinin, bitişik atış mesafesinden vurulduğunu tespit etti. Yani İsrail, savaş suçu işlemiştir. UCM, tüm bunları kabul ediyor, ama bu savaşta sadece 10 kişi ölmüş, 56 kişi ağır yaralanmış, sayıda çok fazla olmadığı için bu benim alanım değil diyor. UCM'nin bu davaya bakması için 100 kişi ölmesi gerekiyormuş."

"UCM diyor ki, biz Türkiye'den Mavi Marmara'ya ilişkin belge istedik ancak gönderilmedi. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın hassasiyetine rağmen bu belgeyi göndermeyenler kimler?"

 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !