Katliamı “anlayışla” karşıladığını açıkladı!

Katliamı “anlayışla” karşıladığını açıkladı!

Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır hükümetinin kararının anlaşılır olduğunu savunarak katliama destek verdi.

Küre Medya / Haber Merkezi 
Mısır'da kanlı müdahalenin korkunç bilançosu netleşirken, darbenin suç ortakları da utanmadan ses vermeye, katliamı bile savunmaya başladılar. Başından beri Suud yönetimiyle beraber darbenin finansörlüğünü üstlenen ülkelerden BAE, katliama arka çıkan ilk devlet olarak karşımıza çıktı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, Mısır hükümetinin "Siyasi icraatını" anlayışla karşıladığını bildirdi.
BAE Resmi Haber Ajansı WAM'da yer alan habere göre, BAE Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır hükümetini aldığı kararların ve yaptığı vahşiliğin "anlaşılır" olduğu belirtilerek, "Bu icraat, Mısır hükümetinin geçtiğimiz dönemde kendini olabildiğince tutmasının ardından geldi. Hükümet, 30 Haziran'daki halk iradesine cevap olarak açıkladığı yol haritası kapsamında, defalarca kimseyi siyasi hayattan dışlamayacak ulusal uzlaşıya çağırdı" denildi.

Suud babalarıyla "demokrat" oldukları yönetim şekillerinden ve uygulamalarından belli olan BAE yönetimi, 4000 insanın katledilmesinin gölgesinde bir de "uzlaşma" çağrısı yaptı. Katliamın suç ortağının olduğunun gizlenmediği açıklamada, "İstenilen demoktarik, sivil siyasi geçişin" gerçekleşmesi için açıklanan yol haritasına uyulması istendi. Yol haritasında ne kastettiği anlaşılmasa da ordunun kanlı müdahalesiyle insanların yakılmasının ve alınan OHAL kararlarının anlaşıldığı sır değil.

BAE, Mısır'da 30 Haziran gösterilerinin ardından ordunun yönetime el koymasını desteklemiş ve ülkeye 3 milyar dolar kredi vereceğini açıklamıştı.
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !