Kurban bayramı hangi gün başlıyor?

Kurban bayramı hangi gün başlıyor?

Hilal görüldü ve Zilhicce ayı başladı.

Küre Medya / Haber Merkezi 
Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi, güvenilir kişiler tarafından hilalin görüldüğünü belirterek Zilhicce ayının başladığını ve Kurban Bayramı'nın 15 Ekim'de kutlanacağını duyurdu.

Riyad'da mahkeme binasında bir araya gelen mahkeme üyeleri,Türkiye ile aynı hac takvimini onayladı. Bu açıklamaya göre, Suudi Arabistan'daki hacılar ile Türkiye aynı gün bayram yapacak. Hacılar 14 Ekim'de Arafat vakfesinde bulunacak.

Arafat vakfesi Zilhicce’nin 9. günü öğleden sonra başlar, güneşbatıncaya kadar sürer. Vakfe, ertesi günü tanyeri ağarıncaya kadar da yapılabilir. Zilhicce kameri aylardandır. Ondan önce Zilkade gelir. Her kameri ay gibi Zilkade de 29 veya 30 gün çeker. Zilkade’nin 29. günü güneşin batmasından sonra batı ufkunda batmakta olan hilal görülürse Zilhicce ayı başlamış olur. Eğer hilal görülemezse Zilkade’nin 30 gün sürdüğü, ondan sonraki günün Zilhicce’nin 1. günü olduğu kanaatine varılır.

Geçen yıl Suudi Arabistan, bayramın 26 Ekim'de olduğuna karar vermiş, Türkiye'de ise bayram 25 Ekim'de kutlanmıştı. Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Mekke'de bulunan yaklaşık 90 bin Türk hacı da Araplara uyarak, bayrama Türkiye'deki akrabalarından bir gün geç girmişti. 

Bu arada Suudi Arabistan Pasaport Genel Müdürlüğü ise önceki gün itibariyle hac görevini yerine getirmek için ülkeye gelenlerin sayısının 1 milyon 100 bin 545 kişiye ulaştığını açıkladı. 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !