Minikler Kuran-ı Kerim İcazetlerini Aldılar

Minikler Kuran-ı Kerim İcazetlerini Aldılar

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, bünyesinde okuttuğu Altın Çocuk Bahçesi`ndeki 4-6 yaş arasındaki okul öncesi 40 çocuğa Kuran-ı Kerim dalında icazet verdi.

 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, bünyesinde okuttuğu Altın Çocuk Bahçesi`ndeki 4-6 yaş arasındaki okul öncesi 65 çocuktan 40’ına Kuran-ı Kerim dalında icazet verdi.

Kuran-ı Kerim’i öğretmek amacıyla başlatılan programa 65 kız ve erkek çocuk katıldı. 10 ay süren eğitim programında 2 grup şeklinde ders işlendi. Eğitimin sonunda Kuran-ı Kerim’i bitiren 40 öğrenci, hocalarının ve annelerinin elinden icazetlerini aldı.

Yeni Kültür Merkezi’nde aileler tarafından yoğun ilgi gösterilen icazet etkinliği, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.  Programda, 10 aylık süreç içerisinde çocukların yaptığı cami ziyaretlerinin slayt gösterisi ile kız ve erkek çocuklarının velileriyle birlikte çektikleri fotoğraflarla yapılmış slayt gösterildi.

Ardından katılımcılara minik öğrenciler tarafından “Gülüm Peygamberim” adlı şiir, fıkıh ve hac şiiri ve grup 571’den “Peygamber sevgisi” adlı ilahi okundu. Daha sonra minik öğrenciler yetim kızı anlatan bir ezgiyi skeç şeklinde sundu. Ardından Kabe maketiyle hadis gösterimi, Pamuk Prenses ve yedi cücelerin İslami versiyonunu, mum gösterisi sergilendi. En son olarak hadisler ile Fatiha, İhlas, Kevser, Asr ve Nasr süreleri ve hatim duası okundu.

Programın sonunda Kuran-ı Kerim-i bitiren 40 öğrenciye hocaları ve anneleri tarafından icazetleri verildi.

Yaptıkları programın yaklaşık 10 aylık bir program olduğunu ifade eden eğitimci Şenay Coşkun, “Eylül ayı itibari ile 60’tan fazla öğrencimizle bu programımıza başladık. Her sabah ve öğlen olmak üzere iki grup halinde derslerimizi işledik. Tek amacımız Kuran-ı Kerim’i öğretmekti. Bununla beraber sosyalleşme, dayanışma, paylaşım, ahlaki erdemlilikler bunları ölçü kılmıştık. Elhamdülillah çok güzel bir başarı elde ettik. Bu süreçte 41 hatim yaptık. Öğrencilerimizden 55’i Kuran-ı Kerim’e geçti. Bu programımızı böyle bir etkinlikle bitirdik.” şeklinde konuştu.

İcazet alan çocukların aileleri, Mustazaflar Cemiyetine ve çocukların hocalarına teşekkür ettiler. Altın Çocuk Bahçesi’nin böyle bir programı düzenledikleri için de ayrıca teşekkür ettiler. (Veysi Rüzgar / Sezer İlbasan-İLKHA)

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !