Şeyho Duman Semineri

Şeyho Duman Semineri

ZeynepDer Toplumu Bilinçlendirme Seminerleri Tüm Hızıyla Devam ediyor.

Bilinçlendirme Seminerleri kapsamında yer alan Şeyho Duman semineri, bu gün dernek binamızda yapıldı.

Kur-an tilavetiyle başyalan seminer, Şeyho Duman Hoca'nın '' Ben size fazla yük yüklemiyorum'' ayetini izahı ile devam etti. Bizlerin şu kainatta hayatını tertemiz yaşayıp ,Allah'ın huzurunda '' Selam size ,tertemiz yaşamışsınız o halde cennetime giriniz ...'' ayetiyle müjdelenmek için gayret etmemiz gerektiğini belirtti.Bizlerin secdelerimizde ''Subhane Rabbiyel Ala ''derken '' Sahibim yalnız sana kulluk ediyorum '' dediğimizi ve bunun bilincine varmamız gerektiğini vurguladı.

Müslümanın sağlığına dikkat etmesi , sağlıksız yiyeceklerle beslenmemesi gerektiğine değinen Şeyho Hoca,insanın yaratılışından,iradeli bir varlık oluşundan ,eşyayı keşfetme ve isim bulma yeteneğinden ,Kur-an'ı okurken mahreci çıkarma gayreti kadar anlamını anlama ve hayata geçime gayretinin de olması gerektiğini vurgulayan Şeyho Duman Hoca, Allah'ın boyasına iyi bakmamız gerektiğini bu boyayı bozmamamız,fıtratın ,neslin, ürünün nasıl bozulduğunu anlattı.


 

Muhammed Suresinden, '' Allah'ın ayetlerinden yüz çevirirseniz yeryyüzünü fesada uğratırsınız '' ayetini anımsattı.

Şeyho Duman Hoca , içinde bulunduğumuz rahatlığın çalışmalarımızı olumsuz etkileyebileceğini belirterek ,buna dikkat etmemiz gerektiğini belirterek konuşmasına son verdi.


Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !